Szeretném megosztani a tapasztalataimat egy Osram DS3-as fényforrásról.
Nevezetesen erröl:

A sógoromnak is ugyan ilyen autója van, de az övé már leddel kaszabolja maga elött a sötétséget, és nekem nagyon tetszett a színe. Miután vezettem az övét az enyém sárgának tünt. Neki az autógyár szerint 5500K-s a led lámpája.
Ugyan ennél a dobozon 6000K van feltüntetve, de a Lumenet leírásában csak 5500K szerepel, de úgy voltam vele, hogy tök mindegy melyik, mert állítólag a gyári xenon az csak 4300K. (?)
Ilyen volt a gyári:

A leírásban ugye benne van, hogy minden mennyivel faszább lesz:

Nos sajnos a valóság teljesen más. :-(
A fénykéve színe mégcsak meg sem közelíti az 5500K-t, a hatezertöl meg olyan messze van, mint a 40/45-ös billux a xenontól.
Nem mondom, hogy nem fehérebb, de ha a gyári tényleg 4300K, akkor ez olyan 4500 lehet, nem több.
De ez csak egy dolog.
Ami sokkal jobban zavar, hogy eddig a statikus kanyarfény szépen "rádolgozott" a tompítottra. Vagyis szép láthatatlan átmenettel világított a tompitott mellett, enyhén ráfedve arra.
Most a helyzet a következö: világít a tompított kb. 50-50°-os szögben, ha bekapcsol a kanyarfény, akkor van egy kb. 3-5°-os sötét rész, majd a kanyarfény.
Nincs olyan paramétere ami miatt jobb lenne, mint a gyári Philips. Hogy lehet valamit így elbaxni??
Csak azért nem cserélem vissza, mert 3 óra csak a csere, és nagyon bonyolult a vetítési kép helyes beállítása is a szembejövöök kitakarása miatt.
Konkrétan 3 napba és vagy 30 korrigálásba került mire újra jó lett.
Szóval remélem csuklanak az ünnepek alatt az Osramnál. :-(