jakyg Creative Commons License 2018.12.04 0 1 127080

Bizony így néz ki a jó Reni linzibőrönd uram!

Egy kép Reni azon bejáratáról, melyet magyar hajós jó eséllyel sosem látott. Gondolom, akkor a kereszt sem volt ott (a képbe lógó telefonon ezen topic akarna látszódni, afféle hitelesítésül :) ):

 

A város bejáratánál a falra hosszan írt szöveg: Reni város a nagy remény (Vajon miben reménykednek?)

 

Szemben vele a "morszkoj port" tán ismerős portája (a másik két bejáratot felverte a gyom):

 

 

A vasúti átjáró a "belváros" és a kikötő között:

 

A "belvárosnál" a Duna parti "sétány":

 

Imádom, ahogy az oroszok mindent fonetikusan (logikusan) átírnak. A tábla anno tán nem így nézett ki. A moldáviai Giurgiulesti faluja, kikötője felé mutatja az utat. Ez a település van Reni és Galac között, ez volt az utolsó "szovjet" település. Itt közúton 2,5 km széles Moldávia, de a Dunánál ez csak 400 m. Ez a Prut torkolata. Anno füzes volt ez a 400 m, most kikötő. Tán a MISKOLC-nak is ez a honos kikötője, más nem nagyon lehet.

 

Reni és Izmail között hatalmas tavak vannak, miket a hajósember szintén nem láthatott. A két kép egyazon helyen készült az autóból jobbra, majd balra egy kis hídról:

 

Kérdésem volna.: a korábban betett képen, a már műanyag ajtó feletti juzsnij felirat vajon a "nagy juzsnij" helyén van? Ott, ahol a fondorlatos - halálos kimenetelű balesettel végződő - Erhardt ügy tanúi - mind uszályosok - állításuk szerint egész este limonádét ittak 1978 novemberében? (A tengerész klubot nem találtam.. :( )

 

Előzmény: linzibőrönd (127056)