rebkaaa Creative Commons License 2018.12.03 0 3 19783

Általában minden országban valamilyen közvetítő oldalról foglalok autót, mert olcsóbb. Az Auto Nation-nal most közvetlenül leveleztem le. Egy Kia Rio kategória 96 dollár volt szerdától vasárnapig és 15 dollár  a napi full insurrance. Amennyiben van kötve teljeskörű biztosítás, úgy nem zárolnak, de a kártyáról fizettem maga a bérlést és azt azért mondták, hogy a később jövő büntetést(pl. gyors hajtásért) erre terhelik rá.

Az enyém hitelkártya, de a saját honlapjukon az van írva, hogy debit-et is elfogadnak.

Az üveg, gumi kár még a full insurrance-ban sincs benne(mint ahogy általában) Ezeken az útakon volt is defektünk, de érdemesebb 2- JOD-ért megcsináltatni a gumit, mint kicserélni a pótkerékre és ők csináltassák meg, mert annak eleve lesz egy jó magas adminisztrációs költsége.

Egyben nem voltak korrektek, de közölték, hogy Jordániában ez van és kész. Direkt rákérdeztem bérlés előtt, mert csakis full to full policy-vel bérelek bárhol,  az a korrekt. Persze a tank üres volt és így is kellett visszaadni, megajándékoztam őket vagy 3-4 l benzinnel, mondjuk ez nem a világ.

Aqaba csak akkor esélyes ha 1 hétre megy az ember, nekünk a 4 éjszakába nem fért bele.

Az Ammani reptérről 45-60 percenként van egy busz is, 3,5 JD-ért be Amman központba.

A public beach most ingyenes mivel a világon senki nincs  rajta már ilyenkor. Néhány hete azonban az áradás rengeteg kőgörgeteget, fadarabokat, bokrokat hozott le, szemét az van bőven, mivel a helyiek körében népszerű (nem most, ők már ilyenkor megfagynak)most egyedül voltam az egész parton. Hétvégente itt szoktak piknikezni és rengeteg szemetet otthagyni. De a víz ugyanolyan mint 200m-rel arrébb 20 JOD-ért:))

Előzmény: papika67 (19781)