arnyekxxx Creative Commons License 2018.11.22 0 0 4657

Néha az indexes szerzők visszaolvashatnának az indexen pár évet

 

 

https://index.hu/tech/helpdeszka/2018/11/21/egy_egyszeru_trukkel_villamgyors_lehet_az_androidos_telefon/

 

A BGR-en olvastuk, most továbbadjuk azt az egyszerű kis trükköt

...

A "szoftver adatai" pontban jön az izgalmas rész: bökjenek egymás után hétszer a "Build száma" mezőre. Ezzel aktiválhatják a titkos, fejlesztői üzemmódot. 

Na most vissza a beállítások menübe, és legalul megjelenik a "Fejlesztői beállítások" ("Developer options") lehetőség. Ebbe belépve egy hosszú listát találunk csupa érthetetlen és az alap felhasználó számára lényegtelen opcióval. Keressük ki valahol középtájt, esetleg kicsivel lentebb az "Ablakanimáció skálázása", "Áttűnésanimáció skálázása" és "Animátor időtartamának skálázása" pontokat. Ezekkel tudjuk a cikk témájául szolgáló gyorsítást elérni.

 

 

https://index.hu/tech/2015/07/23/ezzel_megszivathat_minden_androidost/

 

Első lépésként be kell lépni a beállításokban abba a menübe, ahol a készülékről kapunk extra információkat. Ez magyarul általában "Az eszköz névjegye" menüpont alatt található meg (angolul: "About phone"). Itt rengeteg furcsa számot látunk, de nekünk csak a "Build száma" (Build number) fontos. Ezt addig kell nyomogatni, amíg ki nem írja a telefon, hogy engedélyezte a fejlesztői beállításokat.

 

az animációk teljes kikapcsolásával pedig az eredetinél is gyorsabbá tehetjük a mobil működését. 

 

 

És ha már nem tudjuk mit írtunk 3 éve, legaláb baromsággal ne traktáljuk az olvasót:

 

Szóval amennyiben Android 8.0-nál frissebb oprendszer fut a telefonon

 

A developer mód és benne az animációk sebességének állítása régóta óta benne van az Androidban,  4.0-ás (ICS) tabletemen már tiltottam az animációt ezzel a developeres módszerrel.