Gama53 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 432

Sziasztok!

 

Két hónapja vittek be a kórházba. Aznap brutális fájdalmaim voltak mellkas környékén. Kiderült a leletekből, hogy hasnyálmirigy gyulladás. Azóta diétázok. De olyat is csináltam, hogy mindenből ami nem zsíroz csak a felét ettem. Nem volt semmi gondom, amíg nem ettem többet a tojásos sóskából. Újra brutális fájdalom. Ez volt három napja. Nem mentem vissza a kórházba. Iszonyú volt ott. Most újra kezdem a diétát csak és kizárólag az eredeti szerint. Én azt hittem, hogy ennek egy hónap alatt vége. Volt egy diétetikus kioktatás, de azt nem mondták meddig. Én azt szűrtem le, hogy pár hét. Azt tartottam is, de utána kezdtem enni ezt azt, de mindig keveset. Addig nem is volt gondom, kivéve amikor többet ettem a felénél.

 

Nekem azt mondta az orvos, hogy kő okozhatta a dugulást, ezért visszaemésztette magát a hasnyálmirigy. Nem piálok, ill néha minimális, mármint idáig. Most már ez se. Sokat olvastam a neten erről a témáról. Amit nem értek. Azt értem, hogy mitől gyulladt be, de azt nem értem, hogyha már nincs kő mitől gyulladt be újra?

 

Aztán ast se értem, hogyha  hasnyálmirigy egy csövön jön a nyombélbe, akkor hogyan jön ehhez a gyomor. Honnan tudja a hasnyálmirigy, hogy én mennyit ettem, mennyi van a gyomorba? Aztán ha mégis kommunikál valahogy akkor nem a kommunikációba kéne beavatkozni valami gyógyszerrel? Tehát úgy, hogy ne biztassa a gyomor, az agy a hasnyálmirigyet enzim termelésre. Nincs ilyen gyógyszer? Ha lenne ilyen gyógyszer akkor szépen nyugalomba lehetne helyezni a hasnyálmirigyet, amíg képes újra bepörögni, közben szednénk a kiegészítő enzimeket. Nem kéne diétázni.

 

Meddig kell ezt a diétát csinálni, mert kegyetlen. Hónapokig évekig? Van ebből kiút? Honnan tudom meg, hogy mikor kezdhetek normálisabban enni? Nem érzek átmenetet. Úgy jön a fájás előtt, hogy úgy érzem, nem emészt a gyomrom. Mintha benn ülne a kaja. MIt lehetne ilyenkor csinálni? Tehát megelőzésképpen? Talán a hányást erőltetni? Mert elég gyorsan jön a fájdalom.