pali923 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 167593

Szerintem ez a dolog ennél bonyolultabb. Már nem emlékszem a részletekre, de jó pár évvel ezelőtt egy informatikai nagyvállalkozás bukott bele valamilyen vámcsalásba. Valami olyasmi volt a buli, hogy elvileg Írországon keresztül jött be az áru, ahol ugye mindent rendeztek, de aztán kiderült, hogy mégse. Vagy Írország nem volt igaz, vagy a rendezés. 

 

Honnan lehet ma pl. Bosch terméket beszerezni egy itteni kereskedőnek? Akár egyenesen a kínai, mexikói, vagy orosz gyárból is tud? Vagy van kereskedő, aki egyenesen ezekből hozza be az EU-ba? Ha igen, akkor ott talán van mozgástér.

Ha meg csak a Bosch AG-n keresztül, akkor valami nem stimmel. Sőt, az is elég furcsa lenne, ha a Bosch nem lépne fel az EU-ban, ha valaki más adná itt a termékeit olcsóbban, mint ők.

Vagy van régió a világban, ahol ezek a termékek annyival olcsóbbak, hogy megéri behozni legálisan az EU-ba, és itt annyival olcsóbban adni?

Én naiv vagyok, de ha ezek közül egyik sem igaz, akkor ott valaki valahol valamilyen adófizetést megúszott, azért olcsóbb.

Előzmény: GPS (167587)