fengxue Creative Commons License 2018.11.20 0 0 22

Ha jól tudom a wacom rajztáblák elég jók. Nekem egy régebbi fajta XP-Pen Star G640 Graphic Tablet van, ami nem rendelkezik saját kijelzővel, csak simán “pen padként” működik. Nem vagyok pro ebben a témában, sőt évek óta porosodik, de az a véleményem, hogy érdemes egy belépő szintű táblát venni, nem javaslok nagyon drágát, főleg ha arra a sorsra jut, mint nekem .

A rajz felülete legyen olyan felületű, mint a monitorod (16:9 stb) és lehetőleg kényelmesen nagy. Érdemes még programozható gombokkal/felülettel bírnia, ahová be lehet állítani “hotkeyeket”. Vannak még extrák, hogy érzékeli a toll döntési szögét, de ilyen dolgok elsőre feleslegesek. Nem úgy működik, mint a papìr, rajzolsz azt kész, a programot is jól kell ismerni, hogy szépen tudj rajzolni. Igazából, mintha phitoshoppolnál, csak tollal.

 

Nem mindegy milyen ecsetet használsz a programban, azokat is testre kell szabni, erősödés, halványulás, mit csináljon különböző nyomáserősségre (vastagodjon, vagy erősödjön). Én azt mondom nem egyszerű, ezzel ujra kell tanulni minden technikát. Közben tükrözni, forgatni a rajzfelületet, mert ugye itt nincs papírod amit simán elforgatsz, hogy kézre álljon a mozdulat. Szóval ha királyul rajzolsz papíron, jóformán ujra meg kell tanulni, mert a programot is vágni kell.

 

https://www.xp-pen.com/goods/show/id/250.html

https://www.storexppen.com/buy/54.html

Előzmény: hhhh1 (21)