hul Creative Commons License 2018.11.13 0 1 144361

ok. Amennyiben ténylegesen tudtod nélkül kifogtál egy rehab nyaralóhelyet, hát nagyon peches voltál és egyetlen szóval se mondom, idilli lehetett az állapot. A székfoglalóm az általános nyavalygók és mindenben hajszálat keresők szintjének íródott, mivel igen nehéz ma is elképzelni, hogy ennyire beleszalad vki a tudta nélkül egy kórházi minősítésű, esetleg civilnek, családnak, gyerekekkel stb. meglehetősen szar helybe.

A tapasztalat mondatja, azért 30-nál több helyen voltam a horvát tergerparton, de ilyen koncentrált állapotokat nem sikerült megismerni sem északon sem délen sem a szigeteken. A háborújuk alatt az Isztrián megtapasztaltam a sok déli menekültet és minden szállodában csak nők és gyerekek laktak, fekete volt a szárítókötél a fekete cuccoktól, a nyomor látszott, talán ez volt a legnehezebb élmény az Adrián, nyomasztó volt. 

 

Amúgy senki nem akarja a más izéjével verni a csalánt, mindenki ott és úgy érzi jól magát, ahogy neki jó. Egyéb okból jómagam is volt már továbbálltam, éppen az elképzelés és a valóság közötti feloldhatatlan ellentét miatt, pl. Olaszo.ban és a régi Csehszovákiában, hát van ilyen.

Azóta próbálok alapos felderítéssel tervezni- még alaposabbal.