Gyenyi Creative Commons License 2018.11.08 0 0 23497

Nem voltunk jók, és ez most már jó néhány meccsen így volt. Legtöbbször van egy jó szakaszunk, és egy rossz. A Bayern ellen az első 10-15 percet leszámítva jók voltunk. Utána az AZ ellen is, de azóta maximum egy félidőn át voltunk jók. Ebben szerepe van néhány játékosunk formahanyatlásának is. Tagliafico meg sem közelíti az AEK elleni formáját. Tadic 1-1 góllal, assziszttal palástolja, hogy egyre több hiba van a játékában. Ziyech meccsenként ad 2-3 nagyszerű passzt, de ő is rengeteg labdát veszít el. Két olyan játékos, akinek csak momentumai vannak, sok egy csapatban.

A Benfica legtöbb veszélyt a széleken jelentette. A felfutó bekkeket szélsőinknek kellett volna zavarniuk, de ezt sem Ziyech sem Neres nem tette. (Dolberg bemenetele után Tadic sem.) A balszélsőt Mazraoui elég jól fogta, de a másik oldalon legjobb csatárukkal, a  jobbszélsővel, Tagliafico már Amszterdamban sem tudott mit kezdeni, és ezt megismételte. Lehet, hogy a 2 VB résztvevő, Ziyech és Tadic elfáradt, és néha pihennie kéne, de Ten Hagban fel sem merül hogy a szemében kulcsjátékosokat (csak Van de Beek, Dolberg és Neres nem az) néha pihentesse. Ilyen szintű ellenfelek ellen eleve nem szabadna Schönevel kezdeni, még, ha tegnap nem is volt olyan rossz. De Ligt mellett legyen Wöber, előttük pedig Blind. És szinte szentségeltem, amikor pont Tadic talált be, mert szerintem helyére kellett volna beküldni Dolberget. Neres éppen belejött, amikor Ten Hag lecserélte.
Szerintem a védelem azért megfelelt. A csatársor volt, különösen, amíg Neres el nem kezdett játszani, pocsék. És nem is helyezkedtek jól. A középpályások nem tudtak hozzájuk passzolni. De valahol a középpályásokkal is volt baj, mert a hátvédek is legtöbbször kénytelenek voltak hazaadni. (Bár a gól előtt, mintha De Jong adott volna haza.)

De pozitívan fejezem be. Nem úgy láttam, hogy olyan sokkal jobb lett volna a Benfica, hogy a döntetlen igazságtalan lenne. Végeredményben egyetlen góljukat, Onana (szerencsére) ritkán látható hibájának köszönhették. Azonkívül igazán meleg helyzet kapunk előtt csak a végén volt. Ezzel szemben a meccs legnagyobb helyzete a miénk volt, mert Van de Beek lövésénél a kapus már nem tudott volna menteni. Még én, a megátalkodott optimista, se hittem volna, hogy már 2 fordulóval a vége előtt 3-iknál rosszabbak nem lehetünk, és komoly esélyünk van a BL továbbjutásra is. Sőt! Még csoportelsők is lehetünk. De előbb nyerjünk Athénben. Végeredményben a döntetlen volt a reális cél, és azt elértük. Nem jó játékkal, hanem kis szerencsével, és jó hozzáállással. Ezen a szinten az eredmény a lényeg, de utána, remélem, az edző elgondolkozik azon, hogy miért nem voltunk jók, és mer döntéseket hozni. Az is remélem, hogy De Jong sérülése nem komoly, de kockáztatni nem érdemes vele. Vasárnap nyernünk kell, aztán két hét 'szünet' jön.