M packet Creative Commons License 2018.11.03 -2 1 177149

Sziasztok!

 

Ha valaki használna nyomásfokozós főzőkarral működő kávéfőzőt!

 

Nekem ez vált be a végeredményt tekintve:

 

A kart jobbra elhúzás után egy rugó visszahúzza középre, és indítás után a leírás szerint 9 bár nyomásnál nyit ki! így a  lefolyási idő kb 8-10 másodperc a klasszikus 25-28 másodperc helyett!

Amivel tudjuk javítani a lefolyást, hogy indítás előtt a kart ütközésig jobbra húzom és ott tartom a lefolyás elindulásáig, ez késlelteti a szelep nyitását, így több aroma és olaj tud kioldódni. Ezt 5-6 másodperc után meg lehet ismételni, és a lefolyási idő 17-22 másodperc lesz dupla esetén, egyszemélyes 10-12 másodperc körül!

 

 

 

Mennyiség 7-8g dupla 14-16g 

Őrlés konyhai só méretétől finomabb, jó darálóval javítható az eredmény!

Mennyiség 55-60 ml

Egyszeri nyomás visszatartás lefolyás előtt, a megindulás után elengedem !

Tömörítés kb 12-15kg a tömörítéssel a lefolyás finomítható!