Vörösszőnyeg Creative Commons License 2018.10.23 0 0 216198

Isten törvénye egyetemleges, "mindenkinek szól":

 

Mert mikor a pogányok, a kiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök: Mint a kik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, a melyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.)
Róma 2:14‭-‬15 HUNK
https://bible.com/bible/84/rom.2.14-15.HUNK

 

Mikor ugyanis azok a nemzetek, melyeknek nincs írott törvényük, természetszerűleg teszik a törvény dolgait, bár törvényük nincs, maguk képezik a törvényt maguknak. Ezek ugyanis kimutatják, hogy a törvény kívánta tett a szívükbe van írva, amennyiben lelkiismeretük velük együtt tanúskodik, sőt tanúskodnak szívük fontolgatásai is, melyek egymást hol vádolják, hol védelmezik. A lelkiismeret és e következtetések fognak majd tanúskodni ama napon is, melyen Isten az emberek rejtett titkait, ahogy az én örömüzenetem mondja , a Krisztus Jézuson át meg fogja ítélni. Ha ellenben a körülmetéletlenek a törvény igazságos útjait megőrzik, körülmetéletlen voltuk nem számít-e majd körülmetéltségnek?
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ 2:14‭-‬16‭, ‬26 CSIA
https://bible.com/bible/526/rom.2.14-26.CSIA

 

Jézus számtalanszor felhozta például azokat a nem zsidókat, akik hitben és Isten akaratának a megértésében kenterben verték Izraelt:

 

Dél királynője feltámad az ítéletkor e nemzedék férfiaival, és elítéli őket, mert ő eljött a föld végső határáról, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét; de íme, itt nagyobb van Salamonnál. A ninivei férfiak feltámadnak az ítéletkor ezzel a nemzedékkel, és elítélik, mert ők megtértek Jónás prédikálására; de íme, itt nagyobb van Jónásnál.”
Lukács 11:31‭-‬32 HUNB
https://bible.com/bible/1239/luk.11.31-32.HUNB

 

Ezen kívül ne keverjük össze azt, hogy az un. civilizált társadalmak sokszor éppen bibliai előírasokkal összhangban meghatározták a saját szabályaikat, és ezen szabályok alapján az államra ruháztak többek között szociális feladatokat, azzal, hogy szerinted ez helyes-e a Biblia alapján. Az előnbbi tények alapján az adófizető elvárhatja, hogy a feladatokat az állam teljesítse. Az, hogy te elvárod-e, és hogy szerinted a Bibliából az elvárás nem vezethető le, más dolog.

Előzmény: ferrreee (216194)