ULAIVA Creative Commons License 2018.10.23 0 0 221941

Motring formában mostad?

Nem biztos, hogy beválik, de kipróbálhatod. Motringold újra ne túl nagy (nehéz) motringokra, közben legalább 2 helyen kösd át akár több alkalommal is, hogy ne gubancolódjanak a szálak össze és az utolsó kötésbe kösd bele a szál végét is, hogy könnyen megtaláld.

A vízbe szerintem nem kell már sampon vagy csak egy egész kevés, már nem a mosás maga a cél. A vízbe egyesével tedd a motringokat, mikor már jól átnedvesedett, egy helyen átfogva a motringot emeld ki a vízből, majd tedd vissza. Mikor vizesen kiemeled, eléggé kisimulnak a szálak? Ezt ismételd párszor, aztán hagyd tovább ázni kb. 20 percig.

Ha sampont nem használtál, öblíteni nem kell. A centrifugázást felejtsd el.

Az egész művelet lényege, hogy a vizes szálak száradás közben saját súlyuk húzása által kiegyenesedjenek, ezt hagytad ki a centrifugázással. Szóval a vízből kihúzott motringot akár úgy, minden vízeltávolítás nélkül csöpögősen-folyósan kösd a kád fölé vagy ahová alkalmas. (Normál helyzetben kézzel kicsit ki lehet nyomogatni a vizet, de most a szokottnál sokkal jobban göndörödik a fonalad, azért hagyd ki inkább ezt a lépést - legyen minél tovább nedves.)

A száradást türelmesen várd ki, a végére látni fogod, sikerült-e kiegyenesíteni.

Majd mondd el, bevált-e!

Más ötletem nincs.

Előzmény: krysztasz (221940)