Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.10.14 -7 0 60673

Nekem van 990-esem, lehet, hogy műanyag mechanika van benne, de akkor nagyon-nagyon jó műanyagból csinálták, mert tökéletesen működik a mai napig is. Csendesen fut, nem csattog, mint egy présgép. A felvételek hangja meleg, bársonyos, megnyugtató, a szalagzaj karaktere sem sziszegős, hanem csendesen suttogó.

 

Az is igaz, hogy kevesebb a részlet a hangjában, de nagyon sokáig lehet hallgatni, nem lesz fárasztó a karaktere.

 

Sajnos jó állapotú, megkímélt példányt találni nagyon nehéz. A jó állapotú példányokat nemigen adják el, sok eladósorban lévő magnóról alaposabb nézelődés után megállapítható, hogy megjárták már a hadak útját :-( Ráadásul ez egy kult magnó, ezért az árazása is nagyon elrugaszkodott, a vacak állapotban lévő példányokat is aranyárban hirdetik.

 

Az egyik kedvenc márkám az Aiwa, sokféle Aiwa kazettás magnót hallottam már, ezért azt javaslom, hogy ha jó hangú magnót akarsz elfogadható áron, akkor keress AD-F810 (esetleg AD-F800, vagy AD-F850), magnót. Ha kicsit többet tudsz rászánni, akkor vagy egy AD-F910-es, vagy egy AD-S950-es magnót vegyél (ez utóbbi már Dolby-S zajcsökkentős).

 

Egy 910-est bátran oda lehet tenni egy igazi csúcsmagnó (Pio CT-95, SONY TC-K909ES, Aiwa Excelia XK, stb.) mellé. Az AD-F 910-es magnó hangja természetesen elmarad a csúcsmagnók hangja mögött, de amikor hallod a viszonylag kicsi különbséget a hangban, akkor elhűlsz, hogy az AD-F910 hangjától csak kicsivel jobb hangminőségért a 910-es árának négyszeresét-ötszörösét kellene letenni egy csúcskategóriásért :-((

Előzmény: eta535 (60666)