moonwalkr Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7486

 

Szia!

Pár okosság még, ha segíthetek.

 

Ha már leszóltam La Dique-t, hogy túl sok a 10 nap: igazából gyönyörű hely, csak kicsi. A kötelezőkre (La Passe, Anse Souce d'Argent, l'Union Estate park) elég egy nap. Egy másik napot mindenképpen szánjatok rá egy déli sziget túrára. Ha jól láttam seci olvtárs ezt linkelte be. Óriási élmény, bár nem mondom, hogy puhányoknak való:) Egy Robert Agnes nevű figura szervezi, Facebookon lehet megtalálni az illetőt, de innen a fórumról is meg lehet szerezni az elérhetőségét. (Talán szerénytelenül mondhatom, hogy innen a fórumról én voltam először ilyen túrán és tőlem terjedt el a híre és többen is nagyon elégedetten tértek vissza.) 

 

Egy további nap lehet a biciklizés. Elég drágán, de azért nem megfizethetetlenül lehet bringát bérelni, ne hagyjátok ki. Érdemes a bérlésnél odafigyelni, hogy milyen gépet vesztek ki, mert vannak elég leharcolt darabok (az enyém anno szétesett alattam...) Újabb nap lehet a Sisters- és Felicite-szigetek hajókirándulás (ehhez szerintem csak  a La Passe-nál a hajókikötőbe kell lesétálni és ott kérdezősködni, igazán kialakult rendszere ennek még akkor nem volt, amikor ott voltunk - értsd nem volt kitáblázva, nem voltak elkapó emberek, akik reklámozták, de mégis voltak ezek a lehetőségek). További napokon érdemes, akár biciklivel is kis öblöket keresni és napozni, fürödni, esetleg sznorizni. Vagy bemenni a sziget belsejébe és megkóstolni a frissen facsart gyümölcsleveket (ezeket általában simán a házaknál lehet megtalálni, kis asztalok állnak a kapuban, nem kell nagy standokra számítani, inkább észre kell venni őket. Nagyon egzotikus és nem mellesleg finom. 

 

Ami Praslint-t illeti, ha már bevettétek a tervbe, sokkal nagyobb a sziget, sokkal nagyobb a merítés, de öt nap itt is hamar eltelik, majdnem kevés. Csoda partja vannak, amiket kötelező meglátogatni: Anse Lazio, Anse Georgette (ez a part egy nagy luxusszálloda golfpályája végén fekszik, van, hogy külön be kell jelentkezni, hogy beengedjenek, de egyrészt kénytelenek, mert Seychellesen minden tengerpart köztulajdon, nem foglalhatja el szálloda, másrészt megéri, mert gyöngyszem, a szállásotokon biztos megteszik, hogy felhívják őket és bookolnak egy belépést a partra.), vagy Cote d'Or. 

Aztán ott van a Valle de Mai park, ami szintén csodaszép a rengetek pálmafával, Coco de Mer-rel, óriási, szobányi levelekkel. Érdemes kipróbálni a helyi buszt, de lehet autó bérelni, ez már egy nagyobb sziget, itt a bicikli nem opció.  Itt is érdemes körüljárni a szigetet, öblöket keresni, megmártózni.

Nagy élmény lesz a gasztronómia (Praslin nagyobb, több étterem is van). Curry-s polip, vagy éppen curry-s denevér, van egy csomó egzotikus kreol kaja, ki ne hagyjátok. 

 

Mahéról Praslinra ha tehetitek inkább belföldi repülőpjárattal menjetek. Van ugyan a Cat Coco komp, de nagyon sokaktól lehetett hallani hányásról rosszullétről, hosszú az út és hullámos. Praslin-La Dique csak a komppal megy, de ez negyed óra, ezt ki lehet bírni. 

 

Na jó csemegézést:)

Előzmény: evelin95 (7478)