pó_apó Creative Commons License 2018.10.10 0 0 629

WL: könyv: a dolog nincs még lejátszva, a napokban írok egy baráti hangú levelet az azeri nagykövetnek :-)

 

Aghelsz: Reptéri váltás alig valamivel rosszabb, mint a városban. Valamennyit érdemes.

Emin: ő jött ki értünk a reptérre, az volt 20 dollár. (Vissza taxit rendeltünk, az volt 18 manat. A reptérre fél háromkor indultunk vissza, így belefért a fél órás szarkodásuk is a regisztrációs ’asztatás miatt.)

Emin: napi 100 dollárról indultunk, kis alkuval maradtunk a két nap 150 EUR-ban.Talán mehettünk volna lejjebb is, de nagyon bejött a pasi és később sem rohantak le a taxisok, hogy körbevigyenek.

 

A program nagyjából ez volt (valahová elkevertem a listát és bocs az összevissza nyelvű irogatásért):

1. nap: Shuvalan, Yeszenyin Park, Pir Hasan, Buzova, Aliagli, Mashtaga, Bilgah, egy híres imam testvérének sírja, Mastaga, seven doors (Said Ibat), Nardaran (katonailag éppen lezárva), a said ibat-os szentember rokonainak a háza, Ramana erőd, Qala régészeti park. 9.oo – 16.30.

 

2. nap : Gobustan (múzeum és a környék), sárvulkánok (külön terepjáró 15 manat), Bibi Heybat, James Bond olajmező, Janar Dag, Ateshgash, Mahammadli, Ali Dashi (Ali sziklája), Amirjan mecset. 9.oo – 15.30

 

Quba: a környéken lényegében 3 irányban vannak látnivalók: két vízesés, egy kis tó és Xinaliq, Laza. Esetenként 60 manat, de lehet még alkudni. Két helyszín belefér egy bő napba.

 

Csapvizet nem ittunk, de tea, fogmosás persze.

Előzmény: W.L. (627)