tamiki Creative Commons License 2018.10.09 0 2 47454

Akkor az én verzióm:

 

14-en ? sorakoztunk fel a Zank Vezér sportszálló előtt, s vágtunk neki a kalandnak. A készülődés során két(több is) kellemes meglepetés ért, az egyik, hogy Rudó bennünket válsztott, ráadásul felajánlotta a sereghajtó feladatát is! A másik, kamerás Joci is velünk szándékszik jönni, mondván mindig a másik csapattal szokott, most kipróbálja ezt is. Hurrá! A végére jöttem rá, . balfék voltam, én tudtam hová lenne érdemes neki előre menni, hol lehet jó felvételt késziteni, segithettem volna, hiába nem egy összeszokott páros. De hátha lesz legközelebb.

 

Első megálló terv szerint KKhalas után a pirtói off.pálya. Még Halasig sem jutottunk, egy több km-es egyenes szakasz utáni fordulónál gondoltam bevárom a csapatot, jöttis pár fő. És annyi. Telt-múlt az idő, jött transJoci.

 

-Történt valami Joci? Mért nem jönnek?

-Semmi különös, csak nem jönnek.

 

Vártunk, majd nemsokára megjöttek. Flari-val az élen. Huhú, méghogy hogyjöttek! Szerencsére forgott a kamera, majd a filmen tessenek figyelni, ilyet ritkán lát az ember, amúgy meg mindenki úgy száll le a saját motorjáról, ahogy akar, tud. Sérülés nincs, van viszont szédült röhögés, hangulat fokozásához tökéletes produkció volt, na! :-)

 

Következett a pirtói dűneség:

Egy kellemes kacskaringós szakasz közepén megálltam bevárni a csapatot, az ilyen szakasz tökéletes a szétszakadozásra. Jött is a szokásos 3-4 fő, aztán senki ☹ Megint vártunk, füleltünk, mintha… Aztán végre motorzúgás, de csak egy Big. Gyömösz. Elmesélte, a verzióját, integetett, kacsintgatott, csettintgetett nekik, hogy ne arra, erre, de annyira koncentráltak az első kerék elé, hogy nem vették észre. Elhúztak egyenesen. Telefon:

 

 -Hol vagytok?

 -A f@szom tudja, valahol a pirtói dombok között- mondja Kopasz Robi

 -koordináta?

 - az nincs, de majd elküldöm messengeren, hol.

 

De mi abból nem láttunk semmit.

Na akkor Gyömösz vezetésével elmentünk arra a pontra, ahol még megvoltak. A szabály úgyis az, ha eltévedsz leszakadsz ne kóborolj, majd jönnek érted. Senkit nem találtunk . Még kicsit úgy csináltunk, mintha értenénk a nyomolvasáshoz, kóvályogtunk a dombok közt a vélt nyomok mentén, feladtuk.

 

Telefon:

 _Hol vagytok Robi?

 -Hát ott ahol ti az előbb! Ti?

😊

 

Na Jó! Akkor megegyeztünk, találkozunk egy kőhajitásnyira lévő benzinkúton. Ahol benzint nem árultak. Átmentünk a másik kőhajitásra lévő benzinkútra, amúgy sem volt meg még mindenki. Benzint itt sem árultak, a többiek viszont meglettek. Úgy láttam nem is nagyon törték magukat azon, hogy mielőbb találkozzunk, szépen múlatták az időt 😊

 

Dél volt már. Megegyeztünk 2- órakor lesz ebéd, addig megyünk  egy 70 km-es karikát. Mivel a pirtói off pálya olyan közel volt, csak idő húzás lett volna ismét megállni, én begondoltam oda, a töbiek nem is sejtették, hogy ott van Fél kettőig húztuk neki, a 70 km-t elcsaltam, igy 1ó 59p-kor beálltunk a Postakocsi étterem parkolójába.

Ebéd után kezdtünk el fogyni. Itt elköszöntünk a hű családosoktól, Rudótól és Tasi Sanyitól. Aztán fagyi után DLajos és GSPeti intett nekünk búcsút. A többiek fölfújtuk a pofánkat, adtunk a lovaknak is enni és megcéloztuk a tázlári dűneséget, megnézzük tart-e még a Bács Trophy.