rfamp Creative Commons License 2018.10.01 0 0 79931

Sziasztok!

Nem tudom emlékeztek e, még tavasszal tavasszal küzdöttem a cserebogár pajorokkal. Ez ügyben kértem tanácsot. Nos a helyzet sajnos romlott, hiába minden. Próbálkoztam az általatok javasolt beöntözéses módszerrel, Force al (csillagkapával beforgatva)..stb  Mostanra gyakorlatilag a gyep felét felzabálták a dögök. A száraz részeken (és most már ott is ahol még zöld ugyan de látszik hogy beteg..)  szőnyeg szerűen feljön a "fű" felső rétege, lévén hogy semmi gyökere nem maradt. Alatta nyüzsögnek ezek a tetvek, kb 1nm en 10 - 20 db van!

Ilyen volt az első évben:

Íme a mostani állapot

A múlt héten vettem Nematop 50 millióst, elvileg 100nm re elég. Nálam kb. 200nm gyep van összesen és durván a fele fertőzött, tehát elég kell legyen. A tasak tartalmát 10 x 10 liter vízben osztottam szét és beöntöztem, majd bőségesen beáztattam, azóta is nedvesen tartom. Ennek 1,5 hete, ma megnéztem az eredményt... hát, mintha semmit se csináltam volna. Ugyanott vannak ezek a dögök, sőt talán még nőttek is! :)  Talán kicsit mélyebben vannak nem közvetlen a gyep alatt, gondolom mivel már hűvösödik az idő. Mikor kéne hasson ez a "csodaszer"? Jó ez egyáltalán? Valakinek valami tapasztalata van ezzel a Nematop al? 

Véleményetek szerint mit kéne / lehet ezzel kezdeni? Nekem már ötletem sincs. Menthető ez még egyáltalán?

Köszi előre is...