omaha80 Creative Commons License 2018.09.23 -1 0 285

Bari bérlés tapasztalatok:

 

- Wizzair-en keresztül Budget-es mini kategória kb. 40.000 Ft 11 napra.

- Reptéren még fizettem kb. 100 ezret, úgy hogy a 40-et beszámították előlegként.

- A 140 tartalmazta a bérlést (27), road tax, airport felár (25), scdw-t és szélvédőkárt (66) + egy teljes tankot, ami kb. 22 ezer volt. Benzinkúti ár volt.

- A mini helyet eggyel nagyobb új Polo-t adott, deposit nem volt.

- Bérlés után a rentalcars-nak írtam, hogy a szerződésükben a bérleti díj tartalmazza a reptéri felárat, út díjat, de a Budget is felszámolta, elnézést kértek, 25-öt visszautaltak egy órával az e-mail után.

- az Erste a bérlés után a prepayment-et 335 euróval számolta át, leszedve a maga kis pár ezres hasznát.  

 

Összességében így a bérlés + nullázó biztosítás kb. 9100/nap (két tank benzint elhasználtam), de így meg se nézték a kocsit mikor visszavittem. Pedig volt rajta sérülés, sajnos már a szálláson vettem észre, hogy a hátsó lökhárítónál van egy kis 3 cm-es roncsolódás, ami lehet hogy a Budget szabályzat szerint még nem jelentésre való, de lehet, hogy deposit esetén „véletlenül” észreveszik. Amúgy nem parkolási sérülésnek tűnt, mintha valamilyen szerszámmal okozták volna. Illetve az olasz parkolási szokások miatt, hány ép kocsit látni az utakon, ezt mindenki döntse el maga, hogy kell az extra biztosítás vagy sem.

 

Az Avis-es iroda (Budget, Maggiore, Avis) viszonylag kevésbé túlterhelt, hazafelé pl. a Sixtnél legalább 50 ember állt. Az eladó srác erőszakossága kb. közepes volt, először Peugeot 508 kell nekem GPS-szel, mondom hoztam GPS tartót, meg csak ketten vagyunk. Utána még mondott egy horror árat vmire, de az olasz-angolból nem sokat értettem, mondtam hogy akkor csináljon harmadik opciót kicsit kedvezőbb árakkal, más „extrákkal” (road assistance meg társaik) nem próbálkozott.