restitúció Creative Commons License 2018.09.23 0 0 8898

cégbíróság ááltali károkozás (közigazgatásban okozott kár) nem -csak az ingatlanszövetkezetek bejegyzésében merül ki.


MNB, Magyar állam elleni perben született bírói állásfoglalásban az (Ptk. 5-év alatt) elévülésre helyezte a hangsúlyt és nem arra hogyan lehetne a károsultak elszenvedett kárát kifizetni. azt is kimondta hogy szövetkezeti tagok voltunk.
Azt a lehetőséget kell érvényesíteni amelyet el nem évülő igényként érvényesíteni lehet.

A szövetkezetekbe befizetett pénzeket a szövetkezet mibe fektette? Ha ingatlanba, akkor ezek az ingatlan vagyonelemek a szövetkezeti tagok osztatlan közös tulajdonát képezi amelyben befizetett pénzeszközeink megtestesülnek, éspedig ha a szövetkezetnek tagjai voltunk, akkor nem felszámolható vagyoni értékről van szó. Ennek ellenére a cégbíró (stróman barátinat) bízta meg ezen ingatlanok felszámolásával. Tehát a cégbíró itt is tetten érhető. A kérdést itt úgy kell feltenni hogy felszámolás történt vagy államosítás, ugyanis mi valamennyien kértük az eredeti állapot helyreállítását, a jogellenesen elárverezett ingatlanok tekintetében, amelyeket a tényleges piaci értékének 0,5%-10% áron elárverezték.  
Ha pedig az állami közbeavatkozások során a dolog megsemmisült akkor a károsultak jogos kárigénnyel léphetnek fel.

Javasolnám minden ingatlanszövetkezeti károsult egységbe tömörülését. 


Az ingatlanon fennálló igények soha el nem évülnek, míg a pénzkövetelések 5.-év alatt elévülnek. A szövetkezeti tagok joggal kérhetik a fa. időpontjától számított ingatlan érték arányának növekedésében beállott káruk megtérítését az államtól.
Mennyibe került az ingatlanok 1nm vetített árérték aránya 2003.-ban 2004.-ben és mennyibe kerül 2018.-ban. nyílván valóan a többszöröse.

közösség széles körét érintő jogellenességekre hivatottan KÖZÉRDEKÜ PETÍCIÓ benyújtását javasolnám.
A közérdek elsőbbséget élvez akár a jogrendszerrel szemben is, és miután több tízezer család tönkretétele érintett az ingatlanszövetkezeti ügyek kapcsán, a pTK-BAN FOGLALT ELÉVÜLÉST AZ EMBERI MÉLTÓSÁG JOGÁN  MEGTAGADJUK. A petíció ne-csak egy petíció legyen, hanem  a Kúriához EJEB-HEZ irányított egységes fellépésünk. Baumag, Dunaprofit, Vertikál, és az összes ingatlanbefektető szolgáltatók kiszélesedett tábora közérdeket jelenít meg.