TURBOKUKACVFR Creative Commons License 2018.09.21 0 1 14938

Üdv! 

 

Mind a 14.937 hozzászólást, 496 lapnyi oldalt végig olvastam 2003 óta, 15 év anyagát :D  Rá is ment egy hónapom, de fanatikusan kitartottam, hogy minden infót, tapasztalatot összeszedjek amit lehet AUDI A8-al kapcsolatban a D2 szériából, nekem ez tetszik,  meg még a D3.  Az újabbak nekem túl futurisztikusak, túl modernek. Megjelenésük óta tetszenek, és gondoltam itt az ideje valami hobbi autót beszerezni.

 

Nos, nem is tudom, hogy összegezzem a tapasztaltakat, olvasottakat! Vegyesek az érzelmeim. :(

 

Igazából megdöbbentő, hogy mennyi meghibásodása lehet és mennyi összegeket költötök rá, hogy életben és jó állapotban tartsátok.

 

Igaz, sokszor az előző tulajok hanyagsága miatt. De még, ha patika állapotba hozzátok, akkor is mindig ki jön valami.

 

Én ettől sokkal stabilabb konstrukciónak gondoltam. Gyakorlatilag az egyetlen előnye, hogy nem rohad az Alu kasztni miatt.

 

Már-már azon gondolkoztam, hogy ki kellene dobálni belőle mindent ami elektronika, beledobni egy Corvette motort és kész! :D

 

Én még öreg Merciken (1998 előttiek) és Toyotán nőttem fel.  Hozzá vagyunk szokva a japános megbízhatósághoz, hogy 300-400.000 Km-t autózunk hiba mentesen, csak olajcsere meg kopóalkatrész. Meghibásodás 0-a, vagy ahhoz nagyon közel stagnál, de inkább 0-a!!!

 

Szóval marad a Toyota/Lexus vonal egyelőre.

 

Ahogy nézem ha A8-at veszel, akkor legyen egy kis szerelői vénád, meg feltétlenül szerezz be egy jó szerelőt, aki minden porcikáját ismeri, és legyen vmi hibakódolvasód kéznél.

 

A legjobban azt furáltam, hogy 0-10 éves koráig nem tud hibamentesen üzemelni, vagy mondjuk egy 300-400.000 Km-ig. Ezt furcsállom nagyon. Egy ilyen autótól elvárná az ember.

 

A/C pumpa beszarik, tank tömítés csere, ventillátor viszkócsapágy, generátor, esőjárat eldugulás, klíma kivezető eldugulás+számítógép beázás, gyújtótrafó, gyújtás elektronika, esetleg váltó ha nem gondozták, futómű, fűtéscsap berohad, terelőlapát motorjai, és a leglehetetlenebb elektronikai hibák,stb. Aki vett még szinte mindenki 500 és 1 milla közt ráköltött.  Én konkrétan lepetéztem, így egyhuzamba végig olvasva a full fórumot.

 

Ugyanakkor megértem a szerelmet iránta, és kitartást. Mert ahogy írtátok: "Amikor jó, akkor nagyon jó!

 

Ezen leírtak kizárólag magánvélemény, meg fórumból származó dolgok.

 

Egyelőre úgy érzem, kicsit emésztenem kell  a sok olvasottat, még nem vetem el azért teljesen az ötletet, de kicsit elment a kedvem...

 

Továbbra is követem a fórumot!