moonwalkr Creative Commons License 2018.09.14 0 2 33744

Szia!

 

 

Ha két hétre mentek és két szigetre, akkor mindenképpen megfontolnám, hogy ne mindkettő Malé közeli sziget legyen és legalább az egyik esetében érdemes lenne kipróbálni a hidroplánt, mert az egy külön élmény.

 

Leírni is szörnyű, hogy kilenc éve voltam Kuda Bandos-on, amely akkor még üres volt, lakatlan szigetes sznori kirándulásként is hirdették az utat, amivel oda jutottunk. Valóban elég kicsi sziget, pláne, ha még be is építették. És van még egy hátránya: a korallzátony teljesen körülöleli. Ez nem lenne egyébként baj, mert legalább csodálatos házi reef-je van és nem kell messzire menni, de a gyakorlatban a part fürdésre alkalmatlan, csak egy-két átjárón lehet bemenni a tengerre, egyébként egészen a partig ér a korallos sáv, amire vagy nem lépsz rá magadtól sem, vagy csak bukdácsolások árán lehet beljebb menni. Paradise-on nem voltam, de korábban sokan csalódottan nyilatkoztak róla, igaz azóta voltak felújítások, építések rajta. Nem tudom melyiket cserélném le a helyedben, de valamelyiket biztos.

 

Ebben az árkategóriában nem sok lehetőség van, de nem lehetetlen. Sun Island mindenképpen bejön a képbe, Filitheyo a másik ajánlott lehetőség, mindkettő egészen biztosan nagyobb szám, mint az említett kettő, Sun ráadásul ugyanaz a szállodalánc, mint Paradise, nagyjából ugyanazzal a szolgáltatással, csak talán egy csillaggal magasabb szinten. Ezek a távolabbi szigetek. Azon a környéken, ahol Te nézelődtél, szóba jöhet Dhonveli és a Kuda Bandos tőszomszédságában levő sima Bandos Island. Előbbi mellett szól a nagyon szép lagúna, gazdag tengeri élővilág és szép, fürödhető part, meg a nagyon szép hangulatos szobák, ellene, hogy a sziget egyik oldalán nem szép a part és nem körbejárható a sziget. Utóbbinál pedig szintén mellette a szép part és az állítólag szintán gazdag house reef, ellene az emeletes bungik és a külső fürdőszoba hiánya. 

 

Jó nézelődést. Ha valami segítség kell még, szólj nyugodtan.

Előzmény: FarkasGyula (33743)