sínkopács Creative Commons License 2018.09.12 0 0 51734

Kedves Uram  !

 

Ez a szerencsétlen gép, ami a polémia tárgya, nem kvadró, csak egy olyan négysávos magnó, amire úgy lehet rögzíteni felvételeket, hogy közben hallható a már korábban felvett sáv, Ez háromszor ismételhető, mivel az első, legfeljebb önmagában lehet szinkron ! Már, ha négyig számolunk.

 

A korábbi BASF szalagokkal tapasztalataim alapján fenntartásaim vannak, az újkori gyártmányok nem tudom milyenek, ez nem kitörölhető belőlem, és lehet, hogy nincs igazam. De a BASF Professional  LPR-35-nél szarabb szalagom, és hozzá ilyen drága, meg X-10 TEAC, hát nem volt !!!  Mint írtam, TDK- GX 35-180, a világ teteje ! Egyszerűen nem volt mit letisztítani a fejről !!!

 

Ami az újsütetű amerikai szalagokat illeti, igen, olvastam a tapasztalatokat, pont ez volt ott is, állítólag koszolt nem kissé a szalag. De nem hinném, hogy ne lett volna kijavítva, azon kívül, hogy a BIAS az amerikai, japán gépeken a legkompatibilisabb. Állítható, nem állítható jeligére, a kiadóba ! Az AMPEX gépek minimum félig, vagy inkább háromnegyedig, tEAC / TASCAM gépek voltak. Újat mondtam ?

 

Az ATR Spitz-ről elnevezett 36-os, talán mára tényleg a leg leg legebb, nem tudom, de írják, akik használják. 50 mikron nem jöhet szóba. 

 

Minden egyéb meg lényegtelen.

 

              Üdvözlettel,: Sínkopács

 

 

Előzmény: 65dB (51707)