googyi Creative Commons License 2018.09.11 0 0 5154

"Túl sok a termék, túl sok a szabályozás, túl sok a változás."
Nem egyszerű követni, de ha ez a munkája valakinek, akkor igyekezzen érteni hozzá.
Ne legyen már az, hogy néhány nap után jobban értek a szakmabeli által ajánlott termékhez.

Hitelközvetítő: ő majd kalkulál nekem szupi lakáshiteleket. Mondom oké, tudom mit akarok, de hajrá. 3 éves vagy nagyobb kamatperiódusút legyen szíves. Akkoriban ezeknek a kamata 4 és 5% között volt. Nyomtatja a varázskalkulációt 3-3.5%-os kamatokkal. Mondom neki, hogy ez tuti rövidebb periódusú, a kamatok nem stimmelnek. Á, nem, dehogy, ő mindent jól beállított, higgyek neki. Nézegetem a kinyomtatott papírokat, egyiken rajta van, hogy fél éves kamatperiódus...

KH lakáshitel két éve: KH-s szenior banki tanácsadó vs szerződés. Élni szerettem volna a szerződés egy pontjával, aztán mondta, hogy azt nem lehet, meg nem úgy van, meg higgyek neki. Aztán a KH központ mondta, hogy én tudom jól a feltételeket.

Független tanácsadók idén: Küld 3 ajánlatot email-ben kalkulációkkal nyugdíjbiztosításokra, kérdem az egyikről, hogy ez mégis hogy jött ki, mik a pontos százalékos költségek? Hátőőő, továbbít egy kolegájához, aki a kalkulátort csinálta. Ez a kolega egy értelmes srác és azok alapján, amiket tőle hallottam, nem vagyok meggyőződve, hogy a tanácsadók többsége pontosan tudja, mit árul... Nagyjából azt tudják szajkózni, hogy a TKM nem minden, csak típuspélda, meg itt meg ott milyen szupi hozamok voltak, hiába a brutál költségek.

Én arra jöttem rá, hogy a saját érdekeimet én képviselem a legjobban. Senkinek semmit nem hiszek el, mindenről magam kell meggyőződjek.
Sok inkompetens (tisztelet a kivételnek) ember akar eladni dolgokat, amiket ők maguk sem ismernek. Hogy bízzak bárkiben?
Már csak alapszintű termékismertetőnek használom a "szakértőket".

Előzmény: Zeki_ (5153)