Zeki_ Creative Commons License 2018.09.10 0 2 5153

Minden szakma fel van hígulva. Túl sok a termék, túl sok a szabályozás, túl sok a változás.

Ezeket stabilan lekövetni egy szakmán belül sem egyszerű, vagy nem lehet. A szakmát úgy írom, hogy évekig tanulják az iskolában. Nem pár napos/hetes gyorstalpalón.

 

Én lakáshitel ügyben fordultam ingatlanközvetítőnél dolgozó hitelközvetítőhöz, és olyan dolgokról nem tudott, meg olyan dolgokról gondolta hogy gyorsabban megy majd, amik nem úgy mentek. De volt olyan is, ami jogszabályváltozásról sok ingatlanos ügyvéd nem is hallott. Csak amikor esetemmel hozzájuk fordultam és utánanéztek, akkor látták, hogy ez már pár éve megváltozott. Na nem előnyére természetesen.

 

Anno még a válság előtt a brókernettől jön egy csaj, lyukat beszélt a hasunkba, hogy mekkora jó befektetést tud, vegyünk fel a hitelből vett házunkra még hitelt, azt adjuk neki és úgy befekteti, hogy mindkét hitelt visszatermeli. Szerencsére nem tettük. De a Brókernet tulajdonos nője az ország első milliárdos nője.  Na nem belőlünk.

 

Szóval tudom mindenki ideje drága, de több embert kell kihívni , akár befektetés, akár hitel, akár iparos munka, akár mi más, amire kiadjuk a pénzünket.  Soha nem első rádumálásra, és mindig utánaolvasva, másokkal is beszélve.

Előzmény: googyi (5150)