vrobee Creative Commons License 2018.09.09 0 2 44837

-->a változás nem az, hogy jegyet kell váltani, hanem az, hogy átkerült a MÁV-HÉV saját Üzletszabályzatába.

De igen, a változás az, hogy jegyet kell váltani.

 

A BKK üzletszabályzatában 2017 szeptemberében a következő állt (V.1.1 pont):

 

A HÉV-járművekre érvényes jegy, bérlet vagy utazásra jogosító egyéb okmány nélkül felszállni csak az alábbi esetekben szabad:

- Az első jegyvizsgálat alkalmával váltható jegy a teljes utazás hosszára (a Budapesten belüli szakaszra érvényes viteldíjat is beleértve), megnevezve a felszállás helyét, amennyiben az utas olyan állomáson (megállóhelyen) száll fel, ahol pénztár, nem üzemel (vagy az zárva tart). 

 

most pedig az áll benne, hogy

 

A HÉV-járművekre érvényes jegy, bérlet vagy utazásra jogosító egyéb okmány nélkül felszállni csak az alábbi esetekben szabad

- Az első jegyvizsgálat alkalmával váltható jegy a teljes utazás hosszára (a Budapesten belüli szakaszra érvényes viteldíjat is beleértve), megnevezve a felszállás helyét, amennyiben az utas olyan állomáson (megállóhelyen) száll fel, ahol jegyvásárlási lehetőség nincs. 

 

Tehát a BKK üzletszabályzata szerint korábban hiába volt automata, felszállhattál jegy nélkül szabályosan, most meg nem szállhatsz fel.

 

Az lehet hogy a MÁV-HÉV üsz-ében eddig semmi nem volt benne erről, de a BKK üzletszabályzata, mint közlekedésszervezőé és jegyértékesítőé, korábban is mérvadó volt, és most is az. (A szolgáltatóé mellett, de remélhetőleg a kettő összhangban van).

Előzmény: hivi (44833)