Marsa19 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 4568

Én a Brayka bay reef resort 4* - ban augusztus 19-27 ig voltam, és írnék én is pár sort ezzel kapcsolatban.

 

Indulás napján, sajnos a hurgadai gép 1.30 helyett 3.20  perckor szállt fel, ami mostanában elég gyakori.

Az út, 3.30 perc volt nekünk, akik Marsa Alamra utaztunk, aki Hurgadara ment, nekik még plusz 30 perc. Megérkezéskor, a helyi képviselő mindenkit (szállodatol függően) a megfelelő buszra irányított, majd a buszon szét osztotta a tájékoztató lapokat, hogy, melyik szállodaba mikor lesz a találkozó.

A buszon minden szállodánal szólt, hogy kinek kell le szállnia. 

 

A szállodába érkezéskor azonnal kaptunk szobát,(baksis nélkül, mert már hajnalban elkezdik a takarítást)

ami teljesen rendben volt. Karszalagot egy órával később, azaz 10 órakor megkaptunk a fenti bárban (Tifany)  már lehetett fogyasztani pék süteményt, kávét, üdítőt.

14.30-kor volt a találkozó a helyi képviselővel, az első dolga az volt hogy adott a csoportotnak egy levél Antinalt, ha valami gond lenne. És itt lehet vele le beszélni a fakultatív programot, ami csak megfelelő létszammal indul, sajnos nekem nem sikerült eljutni a Beduin faluba, mert nem volt meg a létszám.

A Delfin szigetre érdemes el latogatni, 80% rá az esély, hogy lehet látni ill úszni delfinekel. 

 

 

 

 

Ami szállodát illeti, nagyon meg voltam elégedve, az ellátás kifogástalan, a személyzet kedves, a szobákat naponta takarították, egy kis baksisert minden nap kaptam egy nagy vizet, és törölköző hajtogatást.

 

A tenger csodálatos, lassan mélyul, ahogy be értem a kis sárga - fekete csíkos halak már ott is voltak, és néha meg-meg csíptek :) ha korán reggel mentem le, ez pedig minden nap így volt (6-7) óra, hát valami csodaltos volt, ahogy egyre beljebb úsztam, gyönyörű korallos volt, mint egy akvárium. Láttam, polipot, murenat,gömbhalat, kék pontyos rajat, papagáj halat, tengeri sünt,tűzhalat és bohóc halat....

Napkozben, mivel sokan voltak bent, így zavaros volt a viz, de aki sznukerezni akart, az vagy beljebb úszott vagy a Royal felől a mólórol, vagy pedig bal oldalról a búvár központol mehetett a vízbe. 

Ami még tetszett, hogy itt nem lehet unatkozni, mert minden nap vannak animátorok, felnőttekel és gyerekekkel foglalkoznak napkozben. Esténként pedig minden nap van valami program. 

Vásárolni, a Braykaban illetve van a Royalnak is egy shoping centre, semminek nincs kint az ára, alkudni kötelező. :) 

 

 

 

Haza utazásunk napjára kértük, hogy csonagoljanak reggelit, amit a fenti bárban vettünk át. 2.20-kor volt a találkozó. A recepciónal vár minket a helyi képviselő ( Mohi)

Ami még fontos lehet, haza felé a gép le száll Hurgadan, ott le kell szállni a gepről amíg meg tankolnak, addig ki vittek minket a tranzitba, ami a busz volt, nem kellett le szallni ez kb 30 percet vett igénybe. Majd irány Budapest.