llang-ilang Creative Commons License 2018.09.02 -1 1 163481

"Mostanság már nem az ütközéseket kontrákat keresem, hanem az átjárhatóságot, hogy értelme legyen mindazon részeknek is amik látszólagos ütközést mutatnak."

Bibliai ellentmondások keresése általában az ateista emberek olcsó szórakozása. Vannak viszont ellentmondások amiket keresni sem kell mert szembejönnek velünk az utcán, akkorák mint egy ház, sőt még a nyomunkba is szegődnek. Vannak persze akik egyszerüen nem hajlandóak tudomást venni róluk

 

 

 

 

 

"Milyen logikai átjárhatóság marad? Hogy igaz legyen a korábbi, és későbbi kijelentések?

 Én egyetlen átjárhatóságot vélek látni, hogy megtarthassam a biblia kijelentéseit. Az pedig az, hogy a logosz alkotva, teremtve lett. "

 

Az általad felsorolt versek Jahve teremtéséröl beszélnek. Aztán van néhány másik vers ami szerint minden ami látható és láthatatlan Jézus által lett teremtve, és rajta kivül nincs teremtő.

Ezt a látszólagos ellentmondást tehát ugy kivánod feloldani hogy a kizárólagos teremtő is egy teremtmény.:) Meg ne bántódj atyámfia de ha a problémamegoldó képességged csak ennyi lenne, nem hiszem hogy most itt beszélnénk. Ettöl többre vagy képes.

 

Látod hogy az ütközést ezzel nem oldottad föl.

"hogy megtarthassam a biblia kijelentéseit"-mondod, keresel egy megoldást. De épp most hazudtál, mert mikor a biblia kijelentése azt mondja hogy  "minden általa lett teremtve" akkor te azt hozod megoldásként hogy nem minden általa lett teremtve?

Hol itt a  megoldás? Ezzel nem megtartottad a biblia kijelentését hanem ellent mondasz neki.

 

Nekem ez nem probléma mert ugy hiszem hogy Isten egy, olvassam bár az előbbi avagy az utóbbi verseket. Az őrtoronynak viszont nincs válasza eme ellentmondásra, ha csak a bibliába való betoldást nem vesszük annak, bár abban gondolom egyet értesz velem hogy Isten szavának a megmásitása nem tul elegáns megoldás..

 

 

"Így tartható fenn az Egy Isten, mert különben 2 lenne." Én egy Istenben hiszek aki gyakran mondja magát Teremtőnek, Mindenhatónak, Kősziklának, Megváltónak...

Az őrtorony viszont 2 Istenröl tanit: egy mindenható Istenröl-aki Jahve és Jézusrol aki erős Isten Ésa. 9,6

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (163475)