Rozálka3 Creative Commons License 2018.08.27 -1 0 26876

Van Erőm

 

Sokszor tapasztaltam életem során, hogy inkább a nagy dolgok, történések, cselekedetek számítottak igazi csodának. Rá kellett jönnöm, hogy életünk minden percében Isten csodáit vehetjük észre, csak nyitott szemmel kell járnunk. Csodának számít az, hogy Isten gondoskodik gyerekeinkről, és egészségesen megtartja őket. Csodának számít, hogy a kellő időben elegendő erőt, türelmet, szeretetet ad a szülőknek, nagyszülőknek a feladatok elvégzéséhez. Csoda az, hogy a mai reggel is felébredhettünk, és láthatjuk az eget, és az egész teremtett világot.


Tehát észre kell vennünk a mára hétköznapinak tűnő csodákat is, gyermeki alázattal, és nyitott szívvel hálásak kell lennünk mindenért.


Hadd kérdezzem meg: Tudsz-e hálásak lenni? Tudsz-e teljes szívvel örülni?
Isten jósága, szeretete, kegyelme ebben a percben is körülvesz téged. Minden új nap Istennel kezdődik, aki nem engedi szeretett gyermekeit üres kézzel a nagy világba, hanem Igéje és Szentlelke által felkészít bennünket, és megtölti lelkünk tarisznyáját. "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít." (Filippi 4:13)


Annyi megkeseredett ember van körülöttünk, annyi a szenvedő, lelkileg, testileg betegségben szenvedő. Vigyük el sokakhoz a mennyei útravalót. Ismertessük meg másokkal is Isten csodáit, amelyeket eddig nem vettek észre: egy mosoly, egy szeretetteljes ölelés, egy madárka csicsergése, vagy minden esőcsepp, amely a földre hull táplálja a növényeket.


Lehet, hogy vannak nehézségek, betegségek az életünkben, de ha vigyázunk a lelkünk tisztaságára, és igyekszünk megtartani az Istennel levő állandó kapcsolatunkat, akkor bátran indulhatunk előre.