hörpölin Creative Commons License 2018.08.26 -13 1 67616

Ez változó, de általában így van. Faluhelyen főként. Ott segítőkészebbek az emberek. Ne feledd, a belgák nagy léptekkel haladnak a túrán: naponta megtesznek 40 km-t, autóval elvinni a cókmókot a következő szállásra és onnan vissza akár kb. 80 km-t is jelenthet! Háromezerért elvállalni a csomagszállítást ilyen távra azt jelenti, hogy szinte csak a benzinköltség van fedezve! 

 

Persze voltak extrém esetek is: ilyen volt pl. tavaly a Mátraverebély-Szentkút - Putnok szakasz, ahol egyáltalán nem volt vállalkozó erre a műveletre! Azt hiszem Mátraverebély-Szentkút - Vörösmarty turistaház - Sirok - Bélapátfalva - Bánkúti síház - Putnok voltak a szállások azon a szakaszon. A szentkúti zarándokszállón elutasították a csomagszállítás, a Vörösmarty személyzete sem vállalta, meg Bánkúton és Putnokon sem. Ide a siroki szállásadó szomszédja lett beszervezve, aki nyugdíjas létére sok szabadidővel rendelkezett és egy komolyabb - de a belgák számára filléres - összegért vállalta, hogy a cókmókot minden nap elviszi a következő helyre.

 

Idén Létavértesen egyházi szállást találtam csak nekik, a Szent Kristóf Ifjúsági Turista szálláshelyet. Innen az egyik atya majd busszal(!) viszi át a két fő cókmókját a Vekeri-tóhoz, a kempingbe! Ráadásul először még pénzt sem akartak ezért elfogadni! Néha bizony még én is elképedek az emberek segítőkészségén, pedig megértem már egysmást!

Előzmény: jzp2107 (67615)