AudiJo Creative Commons License 2018.08.24 0 0 21882

Ha csak MM-phono, akkor baj ha kis hangerőnél is van saját zaja a phono-nak (szoba hangerő felett lehet némi suhogó zaja (nagy erősítés miatt), de egyéb zajnak nem szabad lenni, ott valami baj van a kapcsolással vagy a kivitelezéssel). Ez zaj lehet táp jellegű zaj, de okozhatja a korrekciós vagy erősítő részben lévő hiba is, tehát egy tápcsere nem vsz. hogy segít rajta. 

Nem tudom, hogy tápcserén mit értesz - csak egy kis trafó dugasz táp van (főleg ha ez egyenáramú), ott segíthet egy kicsit jobb táp. Az én DIY phono-mba csak egy IEC aljzatos kábel megy, ott táp teljes mértékben a "dobozon" belül van, ott nem lehet egyszerűen tápot cserélni. Az igazán komoly phono-kban (főleg ha MC-head-amp is van benne) jó esetben fizikailag elkülönítik a teljes táp-szekciót a korrekciós-erősítő áramköröktől, mert a trafó szórása (főleg az aMC-head-ampnál) jelentősen belerondíthat a a hangba és nem kívánatos zajok is lehetnek ettől.

Általában ez kevéssé hálózati probléma (ha igen, az jelentkezik általában más készülékeknél is). Ezért erre a drágább elosztó/tápkábel nem gyógyír, persze a hangzásba ez is beleszólhat, de erre egyértelmű recept nincs!

AJ 

Előzmény: Alternative Thor (21881)