mindenki senkije Creative Commons License 2018.08.20 0 0 81134

Mission Impossible: Fallout

 

Jó móka volt ez. Döbbenetesek ezek az akciójelenetek, főleg tudva, hogy Tom Cruise dublőr minden nélkül csinálgatta meg. Érdemes észrevenni, az egyik tetőről-tetőre ugrásnál valóban eltöri a bokáját! Látható is, hogy utána 2-3 lépésig is húzza a lábát, mert MÉG BE AKARTA FEJEZNI a jelenetet, de aztán mentőt kért és mondta, hogy akkor most mehet mindenki 6 hét vakációra, mert leáll a forgatás, elképesztő fazon. :) 

Meg hogy két évig készült a végén a helikopteresre, még joKsit is szerzett rá és addig mentek, ahol ezeket az állatságokat CGI stb nélkül engedték nekik élesben leforgatni.


A svéd apukától származó Rebecca Ferguson meg mennyire hasonlít már a csakugyan svéd Ingrid Bergmanra! Akinek a leghíresebb szerepe csakugyan Lisa volt a Casablancában (Véletlen volna? Aligha!) De nekem azért Michelle Monaghan szebb lány szerintem.

És egy kis fanyalgási: idegesített, hogy a sztoriban 3 percenként kértek tizenkilencre lapot, rém zavaros, kusza történet lett a végeredmény, dehát nyilván nem kéne ezzel egy ilyen filmnél foglalkozni... (de, kéne)

És hát a zene, valószínűleg ezzel rajtam kívül senki sem foglalkozik és a filmet amúgy kiválóan támogatja is, de ez egy orbitális Hans Zimmer Inception tolvajlás, egyszerűen folyamatosan annak a filmnek a hangjai, szekvenciái, megoldásai, ritmusai, hangszerei stb köszöntek vissza, mintha egyfajta remixet hallgattunk volna. Engem ez az arcátlanul olcsó megoldás sajnos gyakran kizökkentett, érdekes, hogy ehhez hasonlót pont egy másik Tom Cruise filmnél tapasztaltam legutóbb! 

Asszem az első két részét láttam amúgy ezeknek régebben, de ha ez a legjobb mind közül, akkor összességében túl nagy kedvet most nem kaptam betömni a lyukakat, de a zsáner szerelmeseinek OK ez, biztos.
7/10