Elminster Aumar Creative Commons License 2018.08.19 0 0 90591

"De nem dönthetsz úgy, hogy láthatatlanná válsz, elrepülsz levitációval, szemmel veréssel vagy a jedi-erő segítségével leteríted a leót - mert ezekre valójában nem vagy képes..."

 

Miért ne dönthetnél? Dönthetsz úgy is! Végül is állítólag "szabadon" döntesz!

 

Az más kérdés, ha úgy döntesz, hogy teleportációval menekülsz el az oroszlán elől, akkor hiába erőlködsz, nem fogsz teleportálni és az oroszlán megesz. Működik az evolúció szelekció része, és te esélyes leszel a Darwin-díjra.

És mivel a szelekción keresztül így működik az evolúció, ezért azokba az egyedekbe, amelyeket az oroszlán nem evett meg egy hibás döntés miatt, olyan tudattalan szubrutinok "épültek be", amelyek a döntéseiket eleve lekorlátozzák és SZABÁLYOK KÖZÉ szorítják. A tudattalan elme az érzékszervi inputok előfeldolgozása és a döntés-előkészítés folyamata során eleve már maga "tudat alatt" válogat, és végül a tudatos elmének már csak olyan választási lehetőségeket "kínál fel", amelyek nem számítanak érdemben "szabad" döntésnek. A tudatalattid előre automatikusan eldöntötte, hogy te HOGY FOGSZ DÖNTENI!

 

És hogy ezt hogyan csinálja? Korábban már leírtam: "Az eddigi életed tapasztalatai meghatározzák az összes jövőbeli döntésedet. Hiheted azt, hogy "szabadon" döntöttél, de csak becsapod magad."

Előzmény: advocatusdiaboli (90578)