HCastorp Creative Commons License 2018.08.17 0 0 22497

Mert az eseted azt pontosan alátámasztja a statisztikának azt a részét, hogy az epekő kialakulásának oka /okai    sok más komoly betegségnek az esélyét megnövelik.    Valószínűleg ezért halnak átlagosan korábban az epekövesek .     Mert ha olyan okok állnak fenn amik sok komoly betegségnek az alapját jelentik  akkor  nagyobb az esély azoknak a kialakulására.

 

Ezt különféle betegségekre is lebontva vizsgálták  ráktól -szívbetegségekig.

 

 

Szóval én csak igazán arra akartam kilyukadni, hogy az epekő  megjelenése az igen komoly problémákra utalhat.   Baromira nem annyi sztori kikapjuk aztán probléma kipipálva mert egy másik statisztika szerint ezek után csak 10-20% akinek emésztési gondjai vannak,  vagy epeműtét nem oldotta meg a gyomorkörnyéki panaszait. 

 

Hanem sokkal inkább arról van szó  akinél ez kialakult ott elég komoly zűrök vannak és az epekő csak egy figyelmeztető jel, hogy b+ valami nem oké. 

 

Ahogy egy mezei reflux is igen komoly bajoknak lehet az előjele .      Hát még akkor egy epekő. 

 

Csak ennyit akartam én ebből kihozni .    Mindez függetlenül attól eltvávolították vagy sem az epehólyagot. 

 

Nem tudom a kórházban mikor valaki átesik egy epeműtéten ,   előtte, közben, utána erről milyen tájékoztatást kap?   Itt sokan átestetek rajta  mi hangzott ott el ebben a témában arra kíváncsi lennék.   

Előzmény: Minike26 (22494)