Bandey Creative Commons License 2018.08.17 0 0 225

Nem kell félni a 22 foktól, az otthoni meleghez képest kész felüdülés. Meleg van nappal, még a 22-24 fok is, de van, amikor több is szokott lenni. A héten meg a múlt héten is kellemes meleg volt. Tegnap meg tegnapelőtt esett, még zivatar is volt. Viszont arra készülni kell, hogy este meg éjszaka már nagyon le tud hűlni a levegő.

Szép helyek? Attól függ, kinek mi a szép. :)

Tegnap voltam például Szergijev Poszadban, ez Moszkvától úgy 60 kilométerre van, kb. másfél óra vonattal. Gyönyörű régi kolostor nagyon szép templomokkal. Érdemes rászánni az időt. A vonat a Jaroszlavszkij pályaudvarról indul, 176 rubel a jegy egy irányba.

Érdemes aztán felmenni a Cityben a Federation Towerbe, a 89. emeleten van egy 360 fokos kilátó, messzire ellátni, körbe lehet nézegetni Moszkvát. 800 rubel a belépő mondjuk, de valamikor délutántól 600. Pontosan nem tudom, mikortól. Odafent a belépéskor készítenek rólatok egy képet (vagy akár kettőt is), benne van a jegy árában. Van egy ajándékbolt ott fent, ott lehet átvenni a képeket kinyomtatva.

Moszkvában még érdemes megnézni a Novogyevicsij kolostort, általában mászkálni a belvárosban, nagyon klasszul fel van minden újítva minden. A Vörös tér most részben le van zárva, mert a jövő héten lesz a katonazenekari fesztivál és már állnak a lelátók. De azért el lehet ott sétálni, van lejjebb egy új park is (Zarjagyje), azt is klasszul megcsinálták.

Van egy kilátó a Lomonoszov egyetem előtt, az ingyenes. :)

Kolomenszkoje, XVII. századi templomokkal, épületekkel, nagyon szép, nyugis környék. 3 éve voltam ott, nekem tetszett. (Zöld vonal, Metro Line 2, "Kolomenszkoje")

Most voltam Caricinóban, ott is van egy hatalmas park, meg egy nagy kastély (azt hiszem XVIII. századi), meg a területen elszórva épületek, templomok. Nagyon klassz. (Zöld vonal, Metro Line 2, "Caricino")

Előzmény: todor12 (224)