Bakancs4 Creative Commons License 2018.08.17 0 1 45765

irányváltót a motor kiszerelése nélkül?

 

Hát valóban kétféle gyakorlat van . Még Gázos Sanyi magyarázta , hogy aknára állítja az autót , megemeli , leugrasztja a féltengelyeket (a lengőkarok kioldása után ) , leoldja az irányváltó bovdent , megtámasztja a motort ( ez lényeges ) majd széttekeri a motort és difit összekötő két hosszú csavart . Kitekeri a hátsó gumibakot tartó csavart . Ezek után a difi lényegében lefelé kiesik az autóból . Szerinte ez a legjobb módszer , gyors , nem kell kioldani a motor kötéseit , leereszteni a hűtőt , lebontani az elülső lökhárítót stb. 

Nekem ez a módszer akkor sem vonzó , én inkább kiveszem a komplett motort , van is hozzá egy kis darum , afféle minizsiráf , eredetileg betegemelő volt , édesanyám munkáját szerettem volna megkönnyíteni vele ( idős rokont ápolt ) , de arra sosem lett használva . A bácsi nemrégiben el is hunyt ( 96 évesen ... ) , így most kizárólag ilyen célokat szolgál .

Szóval mindenki döntse el melyik módszert tarja az adott esetben jobbnak . Ez függ attól is , hogy akarunk-e egyebet is megcsinálni a kocsin , van-e aknánk , van-e zsiráfunk ?

 

Előzmény: jatti00 (45764)