HCastorp Creative Commons License 2018.08.14 0 0 22480

Félreértesz engem,  egy percig sem vitatom, hogy sok esetben a műtéten kívül más szóba se jöhet.    Pl ha az epevezetékedet elzárta egy kő akkor sok dobás nincsen.

 

Viszont pl a te esetedben amíg lett 3 diónagyságú köved + 1 ami elzárta az epevezetékedet   nagy valószínűséggel sok sok éve az epédben ment egy olyan folyamat képződtek kövek kisebbek amik esetleg eltűntek jöttek mentek a vezetéken is esetleg .  Aztán  ez fokozódott és a végén kialakult ez a szitu. 

 

Na most ha ezt egy vizsgálattal akkor észreveszik amikor még nem ennyire súlyos a helyzet, vagy a szervezeted már jelzi előbb, hogy valami nem kerek  ,  de nincs elzáródva az epevezetéked , működőképes a hólyagod,  nincs olyan szervi bajod amin nem tudsz változtatni  az megint más helyzet.

 

Ezt a sokféle esetet mind  úgy kezelni  uh = epekő = műtét   ez nagyfokú leegyszerűsítés irányába mutat.      Azt aláírom, hogy nagyon sok esetben már olyan állapotban kerül oda valaki nincs mit tenni .

 

De ismer olyasmit is az orvostudomány megelőzés,  vagy egy problémát időben felfedezni  stb.     Lásd pl  tüdőszűrés, vagy emlőszűrés, mostanában emlegetik jó lenne ez prosztatára, vagy vastagbélre is, vagy méhnyakrák megelőzésre mivel lehetne többet tenni.      Nem is olyan régen azzal se foglalkozott a kutya se a rákot hogyan lehetne időben felismerni és akkor még több mindent lehet tenni.     Ezt is az orvostudománynak a fejlődése hozta. 

 

 

Előzmény: newman2018 (22479)