Nogo Creative Commons License 2018.08.14 0 0 2190

Köszi!

Megvolt. Omisban voltunk egy hetet. Camping Galeb.

Jól tettük hogy előre foglaltunk, szinte telt ház volt. Nem parcellázott részt nem is láttam. A parcellák igen nagyok, és árnyékosak, bőven elfért két sátor, asztal, székek, kocsi.

Voltak mobilházak (igazából komplett házak), szintén full kihasználtsággal. Nyugis kemping, jó pizzériával. A város sétatávolságra. A tengerpart homokos, a közelben a Cetina folyó torkolata, az rakja ki a homokot. A víz sekély, és kissé hideg. Kicsit odébbkocsikázva már meleg.

A kemping lakói németek, osztrákok, hollandok, olaszok, szlovének, magyarok, lengyelek és persze horvátok. Sok magyar volt, hajókirándulás is volt magyar idegenvezetéssel, be is fizettünk rá.

Jól éreztük magunkat, de kissé messzinek tűnt, a part menti forgalom pedig brutális, Split felé kétszer is belefutottunk idegtépő araszolásba (semmi nem volt, csak egy lámpa és a nagy forgalom), Makarska felé este volt iszonyatos forgalom, és Omisban is legtöbbször állt a végtelen sor. Az autópályán viszont semmi gond nem volt, a határon se.

Az időjárás nem volt kifogástalan, délután általában befelhősödött, volt egy nagy zuhé is, néhány parcellát tóvá változtatva. A dögmeleg persze megvolt végig.

Jövőre megpróbálom kihagyni a főszezont.

Előzmény: hul (2185)