K.Carlo Creative Commons License 2018.08.12 0 2 9003

Nemrég viszatértünk Sithoniáról, röviden a tapasztalataink:

Idén a Rea kempingre esett a választás, figyelmeztetések szerint írtam emailt, amire hamar (egy napon belül) válaszoltak. Július végi érkezéssel már csak a hátsó részben voltak szabad helyek, ott is kisebb parcellák. Érkezéskor a recepciós hölgy megmutatta a szabad helyeket. A legnagyobbat választottuk, így is épp elfért a sátrunk benne (7 x 4,5 m), a konyha mellette. A legtöbb parcella felett árnyékoló található, ami nagyon hasznos. A terület elég vizes volt, nem csak az esők, hanem a folymatos öntözések miatt. A percellák között szép növényeket helyeztek el, melyet minden nap locsolnak automata és kézi módon is. Elkelt a földre a takarófólia, így a nedvesség alatta maradt.

A kemping összességében rendezett, szabad helyek csak 1-1 elvétve, a jobb helyeken ha felszabadult egy parcella, legtöbbször már aznak új lakók foglalták el. Sokszor láttunk reserved táblát is kihelyezve. Foglaltság bőven 90% feletti volt mindvégig, a nagyobb parcellák nagy részén állandó bérlő vannak.

A vizesblokk rendben volt, folyamatos takarítás mellett a tisztaság is megfelelt. Érdekes, hogy mindig volt melegvíz, sőt sorban állás is csak egyszer-egyszer fordult elő a zuhanyzóknál.

A kemping boltja kis alapterületű. a legfontosabb dolgok megtalálhatóak benne, a friss pékárú reggelente gyorsan fogy. 

Az éttermet egyszer vettük igénybe, kedvesek voltak, külön asztalt hoztak nekünk, mert mind foglalt volt (épp PAOK meccs zajlott, és a férfiak itt nézték közösen). Hal, kagyló, rák, csirke mind finoman volt elkészítve, árak a környék éttermei alatt kissé. Érdekes, hogy elmaradt a szokásos ajándék desszert a végén.

A kempinget tekintve számunkra az egyetlen negatívum az volt, hogy nagyon közel volt a percellánk a főúthoz, ami igen forgalmas, ráadásul az út melletti sziklák visszaverték a forgalom zaját. Ha tehetitek néhány sorral beljebb, a tenger felé válaszzatok helyet, ott sokkal kevésbé zarvaró a közlekedés zaja. Ha kisebbb sátorral, gyermekmentesen lettünk volna, akkor költöztem volna tovább erről a helyről, de így végül maradtunk. 

A tenger a kemping előtt különleges, a Livari beachhez hasonló helyen még nem jártam. Forró víz, rentgeteg rák, néhány kagyló, medúzák, halak. Láttunk kb 20-25 cm-es tarisznyarákokat is.

A környékbeli strandokról majd írok egy kisebb összefoglalót a görögországi topikba, sokat meglátogattunk.

A kempingben sok görög vendég lakik, ezen kívül D, RO, NL, SRB, BG, UA és H felségjezésű autókat láttunk, honfitársaink közül 2-3 családdal találkoztunk.

Érdekes, hogy idén a sátorban sokkal kellemesebb volt a hőérzet, mint egy évvel korábban lakókocsival, klímával. Sokkal jobban átszellőzött estére, egyszer-egyszer még egy takaró is jól esett hajnalban.

 

Összességében kiválóan éreztük magunkat, a félsziget élővilága fantasztikus, strandjai gyönyörűek és változatosak, és az idén nem tapasztaltuk azt a zsúfoltságot, mint egy évvel korábban délebbre. Viszont a kemping kissé zajosabb, mint a Valti, cserébe viszont mindig volt melegvíz.