Nibiru Creative Commons License 2018.08.08 0 0 176615

Espresso gépen főzött kávé esetében ez úgy igaz ahogy írod, de ebben az esetben szerintem más a helyzet. 
Azért biztos, hogy nem a forralt víz által elégetett kávé keserűségét érzem, mert olyankor az első néhány percben még iható a kávé, legfeljebb nem ízlik. Csak utána válik szépen lassan ihatatlanná ahogy egyre több koffein oldódik ki az őrlelényből.  Legalábbis elképzelésem szerint. 
És ez a keserűség nem is az a keserűség. Úgy értem az égett keserűséget és a koffeinkeserűséget másnak érzékelem. Az égett keserűség olyan ismerős füstös-keserű íz, amit a sötét pörköléseknél megszokott, ismer az ember. A koffein keserűsége ellenben enyhe undort vált ki nálam ha elér egy szintet. 
Ilyen módon arabicából főzött kávé akár ki is hűlhet a bögrémben akkor sem lesz soha olyan borzalmas ízű amiről beszélek, azért jutottam arra, hogy a koffeint érzem. Persze ha van rá más magyarázat, azt megköszönöm, hogy ne hirdessek hülyeséget. :D 

Előzmény: Mylord3 (176611)