almakk Creative Commons License 2018.08.08 -1 0 214038

Azért nem vitatkozok veled, mert egy vitához azonos nyelv kell, és Te olyan távol vagy az én -és általában a bibliai keresztények- meggyőződésétől, hogy esély sincs a konszenzusra. Ezt az állításodat azonban nem hagyhatom szó nélkül:

 

Magam sem vitázom veled, csak beszélgetek. És a bibliai keresztények helyett, én jézusi kereszténynek vallom magam. Mivel az igazság kiderítéséhez nem csak a Bibliát használom - azt sem elfogadva ihletett műnek, hanem megvizsgálva keletkezését és használatát. Használva a tudományt a képzőművészetet és minden egyéb mást.

 

Mire alapozod ezt a határozott (teljesen hamis) véleményedet?! A teljes Szentírás-az ószövetségi prófétáktól kezdve - a Messiás egyik fő jeleként jelenti ki a csodákat. De mind a mai napig Jézus nevében jelek követik azokat, akik hisznek!

 

Azért mert akkor hová sorolod az ókori csodákat - amit akkor a pogány istenek követtek el? Hiszel azokban is? és ha nem akkor miért nem? Rengeted "csoda" történik manapság is - csak éppen a tudomány által nincs elismerve egy sem - de ezek jó része nem is köthető Jézus nevéhez....hát még a hívőkhöz...

 

De mivel az írásban hiszel ( és Jézus elutasította a csodákat ) nézd ezt:

 

Ő pedig felelvén, monda nékik: E gonosz és parázna nemzetség jelt kiván; és nem adatik jel néki, hanemha Jónás prófétának jele.

 

Azaz Jézus az egész időszakára nem ígért és tett csodát.... csak egyet, amiről Pál beszél - mivel Ő egy jelről és űzésről sem tesz tanúságot! Minden magyarázatod amit tanultál sánta és nyögvenyelős lesz ennek fényében, de nem kétlem - megpróbálod kimagyarázni.....

Előzmény: puntooo (214033)