almakk Creative Commons License 2018.08.07 0 0 214028

Érdekes, meg kellene kérdezni ezektől, akár Jézusodtól is, hogy mi igaz, ám vannak utalások máshonnan is:

 

 Én értem, hogy egyszerűbb egy hiedelemvilágban élni, mint tudni. Mondjuk, a kereszténységnél a próba az lenne, ha egy másik vallás vagy az ateizmus elszipkázná a hívőket. Akkor a keresztény istenhit a nagy Manitu sorsára jutna? A sok eldobott mankó és könnyes megtérés eredményezett eddig bármiféle javulást? NEM

 

" Hórusz Jézus előtt majd 3000 évvel az egyiptomi írások szerint

 

Nem kétséges, hogy a Jézus-mítoszba sok minden korábbi hiedelem beépült. Az a kérdés, egy valós személy és történések állnak a háttérben – csodák és mesék nélkül – vagy az egész kitaláció? Jézus történelmi léte bizonyos, és ha valaki nem hinni szeretne, hanem tudni, ( és nem alapból elutasítani mindent ) akkor szorgos és lelkes munkával kiáshatja az alapokat.

 

Hórusznak 12 követője volt, akik vele utaztak…a világ számos táján megjelenik, hiszen sok istenségnél figyelhetők meg ugyanezek a mitológiai jegyek.

 

Csakhogy az istenségek nem szoktak földre köpni, korbácsot fonni, és elhárítani maguktól az oktalan csodavárást és földi hívságokat…mint a vagyongyűjtést igei alapon…

 

A Krisnához köthető vallási történet egyes aspektusai is hátborzongató egyezéseket mutatnak, mintegy 900 évvel Krisztus születése előtt."

 

 Na igen. És hátborzongató különbségek is vannak. Ezért nem érdemes azzal foglalkozni miféle párhuzamok vannak, hanem azzal mi, miért került be az írásokba. Az eredeti történet nem kevésbé érdekes mint a gyártott, de sokkal több tanulsággal szolgál. Mert Jézus valóban feltámadt, csak éppen nem a Páli elgondolása szerint.

 

" Jézus előtt legalább 500 évvel…

 

Jézus semmiféle csodát sem tett. Egyszerű ember volt. Arról nem tehetett, hogy az evangélisták különböző okokból istent csináltak belőle. Az átlag hívő azt gondolja: mit nekem az igazság, a fő, hogy én ismerem Őt és ha nem teszek semmiféle bűnt és hiszek, akkor már jó. és különben is ellenkező esetben sem lehet ez rossz dolog, így védve vagyok pro és kontra. Közben nagyot tévednek….

 

Keresztény vallás nem véletlen a napimádás is egyben? :)

 

 Sok mindennel összegyúrták, de ettől még a kérdés változatlan – mi a gyökere? Élt Jézus vagy nem? Feltámadt vagy sem? MIÉRT?

 

Ádámmal? Egy betoldott hamis teremtéstörténet szereplőjével?

 

Nem az a kérdés, hogy ez egy sumér-babiloni teremtésmítosz átdolgozása-e? Hanem az, a logika alapján megállja e helyét Pál ebből levezetett tézise?  Megfelel-e a tudomány mai állásának a teremtéstörténet?

NEM! De ettől még Jézus feltámadhatott – csak más okból…

 

Valójában teljesen ellentmond az első teremtéstörténettel, ahol semmiféle földből gyurmázott agyagférfi és klónozott nők nem voltak, hanem teremtett férfiak és nők és szexre buzdított szaporodás!

 

Az eredetmagyarázó mítoszoknak nincs logikája. És az abból levezetett későbbi fejleményeknek sem.

 

Pál helyesen látta, hogy a protoevangéliumok ( amelyek hasznosak, hogy a történések lényegét megismerjük – erről bizony Pál nem tudósít ) idővel több kárt fognak tenni, mint az ellenfelek. Ugyanis belülről ferdítették el Jézus jövetelének célját.

 

Se mesékkel és végehossza nélkül való nemzetségi táblázatokkal ne foglalkozzanak, a melyek inkább versengéseket támasztanak, mint Istenben való épülést a hit által.

A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat, és a civakodást és a törvény felől való harczokat kerüld; mert haszontalanok és hiábavalók.

Előzmény: Paleokrites (214027)