kirgizke Creative Commons License 2018.08.05 0 5 35806

A montenegrói nyaralást a Shkodrai-tó mentette meg. Virpazarban volt a szállásunk az Apartment Vukasevic-ben. Virpazar egy kis ékszerdoboz a tó partján, ez estéket kellemes jazz zene hangja tölti be, nyugalom van és béke. Az apartman a kis központi parkra néz, gyönyörűen, ízlésesen  berendezett, mindennel felszerelt, perfekt konyharésszel. A tulajdonosok nagyon kedvesek, érkezés napján mondtuk a tulaj lányának, hogy a gyerek miatt strandolni szeretnénk, de nincs kocsink. Másnapra az anyukája kitalálta, hogy reggel elvisz minket kocsival a tóparton található éttermükhöz, ahol majd strandolhatunk. Ez minden várakozásunkat felülmúlta: ahogy reggel 10-kor megérkeztünk a kis eldugott öbölbe, egy olyan mesebeli parton találtuk magunkat, hogy csak ámultunk és bámultunk. Szép kilátás nyílt a Grmozur váracskára. Ez a Pješačac nevű bár/étterem volt. Rajtunk kívül még órákig senki már nem volt a strandon, az első csoport dél körül érkezett.

A víz kristálytiszta és meleg, tele apróbb-nagyobb halakkal, amik körülöttünk úszkáltak. Az étteremben meleg konyha nincs, de olajban marinált fűszeres halat és sajtot, olívát, salátát lehetett ebédelni. A tulajdonos a gyereknek külön sütött sültkrumplit és bundáskenyeret! :-)

Délután a következő csoportjuk hajójával visszamehettünk Virpazarba, így a tavi hajókázás is ki volt pipálva. A gyerek még a hajót is kormányozhatta. A hajókázást egyébként még estére terveztük, de emiatt és mivel az eső is esni kezdett, eltekintettünk tőle. Egyik este dinnyét, másikon süteményt kaptunk a háziaktól. Indulás napján pedig  már reggel negyed 6-kor felkelt a hölgy is, hogy biztosan meglegyen az előző nap általa lebeszélt taxink a reptérre, és elbúcsúzhasson tőlünk. A tulajdonosokról csakis szuperlatívuszokban tudunk beszélni, ők mentették meg a montenegrói nyaralásunkat, amiért ezer hála és köszönet.

Legközelebb kajakot bérelnénk,és azzal fedeznénk fel az öblöket és ezt a csodás tavat.