kirgizke Creative Commons License 2018.08.05 -1 3 35805

Podgoricába érve szintén fél óra volt az átszállásra, nem is bántuk, mert 37 fok volt árnyékban. Az ulcinji járat 15:15-kor indult, a podgoricai útépítés és a tengerparti tömegnyomor miatt bő fél órás késéssel, holtfáradtan érkeztünk Ulcinjba. A szállásadó megírta, hogy kb. 4-5 EUR lesz a fuvar az apartmanunkhoz, de a taxis persze bepróbálkozott 6-tal. A szállásunk az Apartments Aga volt. Hatalmas csalódás. 9-es értékelésű a Bookingon, szerintünk talán 6-os. Amikor beléptünk, fellélegeztünk, hogy milyen szép minden. Aztán a párom (aki 70 kg, tehát nem egy Góliát), leült a kanapéra, ami szó szerint felrobbant alatta. A matracot tartó lemezek szanaszét repültek. Mikor kiröhögtük magunkat, láttuk, hogy szinte az összes lemez úgy van összeszigszalagozva - ragasztgatva. A hűtő ajtajából azon nyomban kiesett a rács, amikor az első üdítüt beraktam volna. A bojler kapcsolóját egyszer mertük felnyomni, mert akkora villámlást csapott, hogy már annak is örültünk, hogy akkor nem vágott agyon az áram. A mellette levő kapcsoló is már szigszalagozva volt. A konyharészben volt egy db. használhatatlanná vakart aljú, rákkeltő teflonserpenyő, egy db. kicsi fazék, és egy db. öreganyám éjjelijéhez hasonlító bili. Utóbbit neveztük ki tea/levesfőzőnek. A TV is használhatatlan volt, mert a kábelcsatlakozót már nem lehetett visszadugni bele. Mondjuk ez volt a legkevésbé érdekes, ennél jóval bosszantóbb volt, hogy a wifi egyáltalán nem működött, még a repülőnk menetrendjét sem tudtuk chekkolni. WC papír nem volt bekészítve érkezéskor, másnap reggel külön kuncsorogni kellett érte.

Ulcinjban a városi strandon tömegnyomor, kosz, főleg délutánra. A pitontól a makákóig, mindenféle szerencsétlen állatot hurcoltak a napozók között, a nyomukban egy Pókember ugrált. Sajnos a gyerek miatt a lassan mélyülő víz szempont volt. Utolsó nap kipróbáltuk a Limani 1-et, sokkal tisztább a víz, nyugisabb a hely, de ott túl nagyok voltak a hullámok, és gyorsan is mélyült.

Magában Ulcinjban gyalogosan közlekedni élvezhetetlen, mivel alig van járda, folyton az autók elől kell ugrálni, nagyon idegesítő. Tudom, hogy a Velika Plaza sokkal jobb lett volna, de a 40 fokban nem volt erőnk buszt keresgetni,és egy egész napot amúgy sem bírtunk volna a strandon. Nekem is és a gyereknek is napkiütéseink lettek, ha véletlenül valahol nem kentük be magunkat az 50-es naptejjel.

Alig vártuk, hogy véget érjen a tengerparton töltött 2,5 nap. A szállásadó persze előre beszedte a 3 éjszaka árát, így nem sok esélyünk lett volna korábban lelépni (hogy a pénzünk ne bánja), pedig erősen gondolkodtunk rajta. A szállásadó hölgy a maga személyében kedves volt, de ez nem elég ellensúlyozni az apartman alapvető hibáit és a hiányosságokat, valamint hogy az ember ne érezze magát átverve. Más vendégekkel beszélgetve, ők is pont ezt élték meg.

Amikor eljöttünk, persze bájolgott a nő, szó szerint kimondva,  hogy akkor majd írjak róla egy jó értékelést a Bookingon...na persze, meglesz.

 

Folyt köv.