olaszpresszo.hu Creative Commons License 2018.07.30 0 0 176580

Üdv, milyen darálóról beszélünk? Egyébként ismerős a jelenség nekem is. Zacskót felbontva minden jó, de 3-4 nap múlva jelentősen gyorsul a lefolyás. A darálót sokkal finomabb állásba kell állítanom. De azért mindig tudom annyira finomra állítani a szemcseméretet, hogy akár befulladjon a csapolás. Szóval innen kezdve (a befulladástól) viszont el tudok menni durvább őrlemény felé és előbb-utóbb jó lesz. Páratartalom függvénye szerintem. Ha a babok már beálltak a te lakásod szerinte körülményekre, utána már nem nagyon kell állítani. Szóval szerintem egyszer el kell jutdnod odáig, hogy befulladjon. Aztán elkezdhetsz játszani. Vagy durvábbra állítod, vagy csökkented az őrlemény mennyiséget. Esetleg lemész 8 bar-ra a nyomással, az is segít, ha határon vagy.

Előzmény: Janek__ (176577)