zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.07.28 -2 1 329535

Ez így egy hülyeség, ahhoz az olajkúthoz is pont úgy komplett háttéripar szükséges mint a napelemekhez... A példád annyira értelmetlen, mint ha azt magyaráznád, hogy egy nagy utas/teherszállító repülőgépet akár egyetlen ember is el tud vezetni, míg egy régi vitorlás hajóhoz kell két tucat matróz, tehát ez utóbbi a sokkal erőforrásigényesebb - 

 

Megkaptad tőlem az első - értékelést, remélem az utolsót is egyben és nem írsz le többet olyat amiről magad is tudod, hogy nem igaz. 

Mondjam azt inkább, hogy feltolni a bányából egy talicska szenet és eltüzelni egy vízforraló kazánban, 10% hatásfokkal árammá perc alatt alakítani mennyivel kisebb erőforrást háttér ipart igényel mint egy 10MW 24 órában átlagos teljesítményt nyújtó (mert így vannak paritásban?) naperőmű?

nem mondom mert jobban tudod nálam.

 

nem az energia a probléma, szoktam írogatni, hanem a teljesítmény. Fogjuk rá, hogy a talicska szenet feltolni a bányából kb ugyan az mint előállítani egy tenyérnyi napelemet. A napelem több energiát fog leadni, de ahoz 10 évig kell csendben sütkérezzen a napon míg a talicska szén már 1 perc múlva elfüstölt a nagy kék égbe, forralja is a fizet felfele és a visító gőz feszül neki turbinának, megmozdulnak a nagy olajos vasdarabok.

 

Erről ez.

Előzmény: advocatusdiaboli (329511)