a8lang Creative Commons License 2018.07.23 0 0 4297

Hayward-ot itthon az aqualing árul, én is náluk veszem ha kell valami vacak.

50-es csövek vannak a legtöbb helyen. Adagoló azért fontos mert tudod szabályozni, egyszer beállítod én pl 3-asra és azonos napi keringetési idő mellett mindig kb ugyanannyi idő alatt fogy ki belőle a tabletta. Nálam ez kb 11-12nap. 2x11tabletta van a két adagolóban összesen és nincs semmi dolgom vele csak megtölteni ennyi idő után. Soha nem zöld vagy zavaros a víz.

Csak a szkimmereken keresztűl szívom a vizet az nem gond. Az egyik(mert kettő van) padlószívó csak egy kicsit van nyitva az áramlás miatt, de alapvetően a medence egyik oldalán van a befújás 13fúvókán(másik oldalon a lépcsőnél van még 3 befúvó az kicsi van nyitva). A másik oldalon meg van a 6db szkimmer amiből 1-2 többé kevésbé le van zárva mert szorul az ajtó emiatt ha teljesen nyitva van akkor néha levegőt szív.

Tehát adagolóba betöltök beállítom és soha nem zöld a víz már 14 éve üzemeltetjük ezt a medencét. A víz sokáig 30-31fokos volt, hőszipkával már csak 29fokot tartjuk amennyire tudjuk.

Visszamostani akkor szoktam ha felmegy a nyomás a szűrőkbe, ha nincs vihar meg nagy eső szél stb van hogy 1 hónapig se kell visszamosni. Porszívózni is általában 2-3 hetente elég, de most pl kiporszívóztam erre másnap jött a nagy vihar és megint teleszemetelte levéllel meg más hulladékkal, de a víz ettől nem zöldül meg az alja sem, csak ha sokáig hagyom akkor nehezbben vagy nem jön fel és nyomot hagy a fólián.

Előzmény: h0petortur3 (4295)