bertokne1978 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 25082

Sziasztok!

Az elmúlt egy hét alatt nyomozásba kezdtem házépítés és felújítás kapcsán. Beszéltem generálkivitelezőkkel, az egyik 270 a másik 290 ezer forintos m2 árajánlatot mondott kulcsrakész ház kivitelezés esetén. Ebben a kertrendezés 0, kapu 0, térkövezés 0, kerítés 0. A különbség, hogy az olcsóbbnál infra padlófűtés kerül beépítése, a drágábbnál pedig western gázkazános. Hőszivattyú beépítés esetén +15 ezer forintos négyzetméter árat kaptam. Melyikkel járnánk jobban? Már így is kilógnánk a keretből tehát olyan 4 milliót fel kellene vennünk, azonban a héten megkeresett minket egy építész, aki sokkal jobban hajt a házfelújítás felé.

 

A szomszédot kérdeztem meg ár- költségvetés tekintetében, aki tavaly gyönyörűen rendbe hozta a házát, legalábbis kívülről.

A háza 115nm, kisméretű tömör téglából épült 45 centi vastagságban. 14 centis grafit szigetelés került rá, a lábazatra 8 centi és az ablakokat 3 rétegesre cserélte, és valamilyen vissmann vagy nem tudom milyen márkájú gazkazánra cserélte. Ezért 4,5 milliót perkált, de számomra valótlan az állítása, hogy a fűtés megáll 8 ezerből télen, nyáron meg 2-3 ezer ft fürdésre. Szerintetek, ezek korrekt árak?????

 

Vegyes építésű házat ===egy sor tégla, egy sor vályog=== néztem a szomszédos utcában, nincs rossz állapotban és 7,6 milliót kérnek érte, ellenben akkora dzsumbuj van, hogy ARO-val sem lehet beállni. Lényegében édesapám próbál lebeszélni vegyes építésről, mert mondta, hogy ép alapzatút még nem látott, azonban kellemes hűs volt bent. Mi a véleményetek?????