SterbyT Creative Commons License 2018.07.20 0 0 115528

Azt se hagyd ki a képletből hogy főleg azok a szakemberek és tanulékony fiatalok távoztak, akik tudnak bármit is kezdeni termelő környezetben. Egyszerű "szegecs-huzal" gyártó üzemekben is nagy baj a munkaerőhiány, betanított munkásokkal és csirkefogókkal dolgoztatnak, a magas hozzáadott értékű termékeket gyártó üzemekben dettó ugyanez a probléma. Mindez azt is eredményezi hogy a minőség meredeken zuhant, magas a selejt és a termelés költsége miközben a cégek arra vannak kényszerítve hogy megtartsák a rossz munkaerőt és még béreket is emeljenek. 

Sajnos a valós végeredmény rosszabb mint volt, ezen semmilyen ilyen-olyan módon tekert statisztika nem segít.

Próbált már valaki normális (értsd: nem barkács) villanyszerelőt találni záros határidőn belül (2-3 hét)? Milyen ország az ahol még hozzáértő villanyszerelő sincs?

 

Na, ebből jókora OFF lett. Az eredeti gondolatmenetedhez hozzátenném hogy már FF-re sincs szüksége egy hobbistának, a mai APS-C teljesítmény szinte mindenre elég, a Pentax obi repertoár pedig minden igényt kielégít.

Az árakkal pedig semmi baj nincs, a magyarországi átlagkereslet, illetve a munka megbecsülése problémás. Hiába végez az ember speckó precíziós munkát, akkor is csak "szerellő csavarhúzóval", nem is akarják megfizetni az árát. Ez utóbbi már személyes panasz.

Előzmény: szekundans (115526)