isabellee Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 213463

A zsinagógák építése és az ott történt összejöveteleket a babiloni fogságból visszatért júdeaiak találták ki, hogy az Izrael istenének törvényeit tanulmányozzák.

 

Es? A zsinagoga eppen arra pelda, hogy nincs benne az Osz-ben, es megis resze a zsido vallasnak. Vagy szerinted nem kellene, hogy a resze legyen? A zsinagoga egyenesen a satantol, vagy a romaiaktol van, mert "nincs benne az Osz-ben"?

Jezus is eljart a zsinagogaba, minden szombaton. Nem mondott ilyent, hogy "nem kell zsinagogaba jarni, mert nincs benne az Irasokban".

 

Jézus ezt felelte nekik: „Miért hágjátok át ti is Istennek parancsolatát hagyományaitokért?
hagyományotokkal, melyet utódaitoknak átadtok, erőtlenné teszitek Isten beszédét. Sok hasonlót cselekesztek.”

 

 

Szerinted a zsinagogaba jaras milyen Isten parancsolatat hag at? Akkor Jezus Isten parancsolatait megszegte?

A zsido es katolikus eskuvok milyen Isteni parancsolatot hagnak at? Hol van az irva, hogy "tilos a rabbinak es a papnak osszeadni a hazastarsakat?"

 

Az egyéb katolikus tradíciók, hagyományok gyökereit könnyebben megtalálnád a pogány szokások között, mint Izrael népének kijelentett törvények között.

 

100%, hogy a katolikus vallas hagyomanyai a zsido vallasbol erednek, mivel a katolikus vallas a zsido vallas egyenes folytatasa. Jezus is azt mondta, hgoy a Torvent beteljesiteni jott, nem elvetni.

 

Ha ma a zsido eskuvo rabbi altal van, a zsinagogakban (bar mashol is lehet), akkor 2000 eve is igy volt. Vagy szerinted a katolikus eskuvot a katolikusok a romaiaktol vettek at, a zsidok pedig a katolikusoktol? :-)

 

Most akkor szerinted se a Hitgyuli, se a katolikus hit, se a zsido vallas nem jo (mert hogy mereszelnek zsinagogakban jarni, es zsido eskuvot tartani, a rabbi altal, ha egyszer nincs az Osz-ben?)?

 

 

 

Előzmény: hegefeco (213457)