_Berci Creative Commons License 2018.07.17 -2 0 329060

 

Valamiért egyre inkább az az érzésem, hogy valódi időszakos tárolás nélkül is a ma feltételezettnél jóvalmagasabb részarány lesz elérhető megújulókkal nem is olyan sokára.

 

Ezt mindig is irogattam, ... dehat a pesszimistaknak is kell legter ... különben mar soxor beraktam a napi felbontasu termelest. Szepszammal leteznek 2018-ban is olyan napok, amikor a megujulok termelese meghaladja a 60-65%-t ... ugyhogy ennyit mar most is kezelni lehet. Nyilvan robosztusabb lesz a rendszer, ha a percek, negyedorak athidalasa akkurol törtenhet ...

 

Ma a megtermelt megújulós energia igen jelentős hányadát eldobják

 

Miert dobnak el? Lehetnek nehany orara halozati szük keresztmetszetek, de az "eldobas" mennyisege elenyeszö (nem hinnem, hogy több, mint az össz megujulo termeles 2-3%-a).

 

... főleg miként oldják meg a hulladék kezelését.

 

Nyilvan, ha elöall a problema, akkor megoldjak. Meg van oldva a papir-, üveg-, auto-, vagy az auto akku-recycling is ...

Ha pl. egy tetön van 3 KWp .... es 20 ev utan csere ... felraknak, mondjuk 5 KWp-t, a regi paneleket meg elviszok, oszt leadjak.

Igy van ez mindenhol. Ha ablakot, ajtot ... cserelnek, viszik a regit ...

 

Különben van egy jo hir. A CO2 tonnaja (kvota) jelenleg ~15.- €-ba kerül. Mivel 1 kWh barnaszen kb. 1 kg CO2-t general ... ezert a barnaszenaram ~1,5 centtel dragul (marmint az a resze, amely kvota ala esik). EZ azt jelenti, hogy mar nem lehet fölöslegben futtani a barnaszenerömüveket, mert a belöle kijövö delej mar nem annyira ócsó. Saccolva igy a barnaszen delej aranak magasabbnak kell lennie, mint 5-6 cent ... különben nem eri meg gyartani ... Vagyis itt is elönyre tesz szert a megujulo.

 

Előzmény: Auralianus (329059)